Odaberite spoljni hard disk za svoju kućnu kancelariju

0

Najpraktičniji način da najvažnije materijale za rad uvek imate uz sebe jeste da ih prebacite na spoljni hard disk. Ponuda, cene i performanse ovih variraju, a odabir vam mogu olakšati informacije o kapacitetu i specifičnim karakteristikama uređaja. U nastavku vam donosimo nekoliko predloga.

Neuništivi ADATA HD830 za vrhunsku zaštitu podataka

Čvrsta aluminijumska spoljašnost uređaja HD830 ne samo da je u stanju da izdrži nezgodne padove i brutalnu silu, već može da podnese i opterećenje od 3000 kg, što je otprilike jednako zajedničkoj masi pedeset osoba. Osim toga, HD830 je usklađen i s američkom vojnom normom MIL-STD-810G 516.6, pa tako može preživeti padove sa visine do 1,22 metra.

Spoljni diskovi slabijeg kvaliteta nastavljaju sa funkcionisanjem i nakon pada, što može dovesti do grešaka i bad sector-a. HD830 ima senzore udaraca koji zaustavljaju aktivnost diska čim prepoznaju udarac, kao na primer u slučaju nenamernog ispuštanja. Korisnici će znati da su se senzori aktivirali po tome što LED pokazatelj svetli crveno. Kad opasnost prođe, LED pokazatelj će svetleti plavo i disk će nastaviti s normalnim funkcionisanjem…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply