IBM predstavlja Mainframe na Linuxu

0

Komapnija IBM je danas objavila značajno proširenje strategije razvoja mainframe računara. Ova strategija podrazumeva usvajanje tehnologija zasnovanih na otvorenom kodu i prihvatanje same zajednice otvorenog koda. Cilj je stvaranje mogućnosti da se klijentima ponude najbezbednije i nabolje performanse, u dobu u kojem mainframe tehnologija sve više služi kao stub korporativne analitike i hibridnih cloud rešenja.

SIJETL (LINUXCON Severna Amerika)-Uvođenjem najbezbednijih Linux servera, IBM predstavlja dva Linux mainframe servera. Pod nazivom LinuxONE – ovi serveri su najsnažniji i najbezbedniji kompanijski serveri u industriji i projektovani za ekonomiju koju predvode nove aplikacije i eru hibridnih cloud rešenja.

Primary LinuxOne large sizeŠireći kapacitete softvera otvorenog koda, IBM će omogućiti upotrebu otvorenog koda i industrijskih alatki, kao i softvera koji uključuje Apache Spark, Node.js, MongoDB, MariaDB, PostgreSQL, Chef i Docker na z System platformi. To pruža klijentima mogućnost izbora, kao i fleksibilnost u razvoju hibridnih cloud rešenja.  SUSE, koji omogućuje Linux operativnom sistemu distribuciju za mainframe, od sada će podržavati KVM, što će klijentima pružiti novu hypervisor opciju. Canonical i IBM su takođe najavili planove da uvedu Ubuntu distribuciju za LinuxONE i z System platforme. Saradnja sa Canonical donosi ekspertizu kompanije Canonical u oblasti cloud  rešenja i skaliranja i na IBM z Systems platformi, dodadno proširujuci svoj doseg i podršku.

Ovo je najveća količina kodova za mainframe koja je odjednom priložena zajednici otvorenog koda. Kod  je projektovan tako da podstiče digitalnu transformaciju – uključujući tehologiju IBM mainframe računara.  To će pomagati preduzećima da: identifikuju probleme, spreče kvarove pre nego što se dese, poboljšaju performanse na raznim platformama i obezbede bolju integraciju sa širom mrežom i cloud rešenjima.

„Pre 15 godina IBM je iznenadio IT industriju kada je Linux instalirao na mainframe račuanr, a danas više od trećine IBM mainframe klijenata koriste Lunux“ kaže Tom Rosamilija, viši zamenik predsednika IBM Systems odeljenja. „Mi nastavljamo sa posvećenošću zajednici otvorenog koda tako što kombinujemo najbolje segmente sveta otvorenog koda sa najnaprednijim sistemima u svetu. Želimo da pomognemo klijentima da prihvate nove mogućnosti na mobilnim i cloud-hibridnim platformama. Nastavljajući uspeh Linux operativnog sistema na mainframe računarima, mi nastavljamo da pomeramo granice koje postavljaju serveri koji nisu dizajnirani za sigurnost i performanse i ekstremnu skalabilnost.“

90%
90%
Awesome
  • 9,5
Share.

Comments are closed.