Kompanije Cisco i Google se udružuju radi spajanja aplikacija i mreža

0

Cisco i Google su 21. aprila 2020. objavili nameru da zajedničku razviju prvu industrijsku application-centric multicloud strukturu za umrežavanje. Osvrćući se na ovaj značajan projekat dve kompanije u tekstu objavljenom na blogu Ciscoa, Sachin Gupta, viši potpredsednik odeljenja za upravljanje proizvodima za Ciscovu IBN grupu, ističe da će ovo automatizovano rešenje obezbediti da aplikacije i poslovne mreže budu u mogućnosti da dele agreement podešavanja servisnog nivoa, bezbednosna pravila i podatke o saobraznosti, kako bi se pružile očekivane performanse aplikacija i konzistentno korisničko iskustvo.

Sachin Gupta kaže da su u ovim kompanijama uvereni da će njihovo partnerstvo podržati mnoga preduzeća koja prihvataju hybrid i multicloud strategiju kako bi stekla prednosti koje daju agilnost, skalabilnost i fleksibilnost. On navodi da će platforma omogućiti preduzećima da optimizuju gomile aplikacija distibucijom komponenti aplikacija na njihove najbolje lokacije. Na primer, paket aplikacija može da podrži front end koji radi na javnom cloudu radi optimizovanja zbog troškova, biblioteku analitike na drugom cloudu radi iskorišćavanja AI/ML mogućnosti i finansijsku komponentu koja radi on-prem zbog optimalne bezbednosti i saobraznosti.  

Vezivno tkivo za ove moderne poslovne aplikacije (i njihove distribuirane korisnike) je mreža. Mrežna struktura treba da bude u stanju da otkrije aplikacije, identifikuje njihove atribute i prilagodi za optimalno korisničko iskustvo. Slično tome, aplikacije treba da odgovore na promenljive potrebe i ponekad promene opterećenja prema meri preduzeća, istovremeno održavajući dostupnust, bezbednost i saobraznost, kroz korelaciju uvida aplikacija, korisnika i mreže.  

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply