Furukawa Electric LatAm i Intracom Telecom skopili strateško partnerstvo na međunarodnom IoT i 5G tržištu

0

[one-half-first]

Intracom Telecom, globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja, objavio je potpisivanje strateškog partnerstva sa Furukawa Electric LatAm (Brazil), globalnom kompanijom koja posluje u više segmenata tržišta i koja je član japanske korporacije Furukawa Electric Group.

Zajednička filozofija poslovanja usmerenog ka korisnicima i dugogodišnji uspeh Intracom Telecom-a i Furukawa-e kao i njihova zajednička vizija izgradnje naprednih mreža koje će i u budućnosti zadovoljavati tehnološke zahteve, smanjenja ukupnih troškova i  dizajniranja namenskih rešenja koja će povećati prihode u područjima IoT i 5G su neka od ključnih principa kojima se ovo partnerstvo rukovodi.

Konkretnije, ovo strateško partnerstvo fokusira se na razvoj integrisanih optičko-bežičnih rešenja gde Furukawa Electric pruža GPON, VDM i kablovska rešenja, a Intracom Telecom obezbeđuje bežični transport i pristup, time nudeći operatorima sveobuhvatniji skup alata i rešenja za višegigabitne  fiksne i mobilne transportne mreže. Izvanredni resursi za istraživanje i razvoj kompanije Intracom Telecom će omogućiti sve zahtevane kastomizacije kao i dizajn novih softverskih rešenja. Obe grupe imaju za cilj ostvarenje profitabilne saradnje prvenstveno u Latinskoj Americi i na Iberijskom poluostrvu, oslanjajući se na svoje značajno iskustvo na internacionalnom tržištu.

[/one-half-first]
[one-half]

Gospodin Foad Shaikhzadeh, predsednik i izvršni direktor Furukawa Electric LatAm prokomentarisao je: “Kompaniji Furukawa ima izrazito zadovolstvo da objavi ovo partnerstvo sa Intracom Telecomom. Naš cilj je da što bolje udovoljimo željama naših kupaca i omogućimo im da na jednom mestu dođu do najboljeg rešenja. Aplikacije kao što su IOT, Smart Cities, Industry 4.0, 5G pristup i prenos i video streaming, sve više zahtevaju kompleksnije hibridne optičko-radio mreže. Naša rešanja predstavljaju zbir najboljih osobina  obe mreže ponaosob, bilo da je reč o ultra-širokopojasnom optičkom vlaknu, ili bežičnoj infrastrukturi koja se lako i brzo implementira.”

Gospodin Mohamed Ahmed, predsednik i izvršni direktor kompanije Intracom Telecom, izjavio je: „Velika nam je čast što ćemo postati partneri sa Furukawa Electric-om. Udruženim snagama želimo da transformišemo globalno tržište omogućavajući servise koji poboljšavaju kvalitet života i realizuju koncept digitalnog građanina. Radujemo se što će naše četrdesetogodišnje iskustvo i uspeh na internacionalnom ICT tržištu podstaći razvoj tehnoloških rešenja koja će oblikovati budućnost pametnih gradova. Kombinacija naše inovativne tehnologije i naših resursa za istraživanje i razvoj, sa FTTx rešenjima i razgranatim poslovnim aktivnostima kompanije Furukawa, stvara jedinstvenu ponudu za sve operatore koji se pripremaju za uvođenje 5G mreža i pruža mnoštvo mogućnosti za širenje poslovanja u novim poslovnim segmentima”.

[/one-half]

 

Furukawa Electric LatAm S.A. je kompanija koja pripada grupaciji Furukawa Electric Group. Istorija Furukawa grupacije započela je pre više od 130 godina, u Japanu. Od tada, Grupa je prerasla u globalnu korporaciju sa raznovrsnim poslovnim poduhvatima iz oblasti metala, lakih metala, telekomunikacija, automobilskih sistema, energetskog sektora, između ostalog, formirajući međunarodnu industrijsku mrežu koja posluje u Aziji, Severnoj Americi, Evropi, Africi i Latinskoj Americi. Grupacija izuzetno drži do svojih visokih vrednosti i standarda i ponosi se time što pruža proizvode i tehnologiju koji doprinose globalnom razvoju. Furukawa ima više od 100 filijala i savremenih istraživačkih laboratorija, spremnih za proizvodnju novih tehnologija i proizvoda.  www.furukawalatam.com

Intracom Telecom je globalni proizvođač telekomunikacionih sistema i rešenja koji posluje 40 godina na tržištu. Ova kompanija je inovator na polju povezivanja malih ćelija (small cell backhaul), bežičnog prenosa i širokopojasnog pristupa, uspešno implementirajući PtP i PtMP paketske radio sisteme širom sveta. Kompanija nudi konkurentan portfolio telekomunikacionih softverskih platformi i sveobuhvatan skup ICT usluga fokusirajući se na big data analytics, konvergentno umrežavanje i cloud computing za operatore kao i cloud platforme za privatne, javne i vladine organizacije. Kompanija značajno ulaže u istraživanje i razvoj proizvoda i integrisanih rešenja koja ispunjavaju očekivanja kupaca. Preko 100 kupaca u više od 70 zemalja bira vrhunske tehnologiju kompanije Intracom Telecom. Sedište kompanije nalazi se u Atini, a predstavništva su rasprostranjena u Istočnoj Evropi, Severnoj Americi, Africi, Aziji i na Bliskom Istoku.

Intracom Telecom je prisutan u Srbiji više od petnaest godina kroz lokalnu kompaniju Intracom Telecom d.o.o. koja zapošljava visokokvalifikovane stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa telekomunikacionim i informacionim tehnologijama. www.intracom-telecom.com

Share.

Comments are closed.