Za maksimizaranje prodajnih rezultata

0

Business and Development sektor kompanije Marbo, koja posluje u okviru PepsiCo-a, razvio je posebnu Android aplikaciju za potrebe svojih komercijalista i merčajdajzera. Aplikaciji je nastala iz internih potreba i na intrenu inicijativu, a urađena je u saradnji sa lokalnim proizvođačem kompanijom Sampro.

S obzirom da komercijalisti i merčendajzeri svoj radni dan provode na terenu, van kancelarije i u automobilima bilo im je potrebno nešto čemu će lako moći da pristupe, a što će im pružati sve neophodne informacije za rad. Odatle ideja da se razvije aplikacija koja će biti dostupna na tablet računarima. Međutim, s obzirom da komercijalisti već nose telefone i kako ne bi morali da nose više uređaja, interni predlog je bio da se aplikacija razvije za uređaji koji su kao tablet računari a imaju i funkciju mobilnog telefona tzv. phablet.

Aplikacija korisnicima nudi informacije o celokupnom portfoliu kompanije Marbo, sa informacijama o svim proizvodima, ambalažama i slično, kao i o aktuelnim promotivnim akcijama. Osim toga, aplikacijom se vodi detaljna evidencija o količini prodate robe, kupcima, statusu pošiljke, stanju na zalihama, ciljevima koje treba ostvariti… Uz to, aplikacija sadrži i dodatne korisne informacije o stanju na putevima, uslovima vožnje, podsetnike za postavljanje zimskih guma i sl.

S obzirom na evidentne benefite koje aplikacija donosi, postoji mogućnost da lokalizovana verzija počne da se koristi i u drugim zemljama u kojima kompanija PepsiCo posluje.

O aplikaciji, njenom nastanku i svojstvima razgovarali smo sa Nenadom Miščevićem, rukovodiocem Business and Development sektora u kompaniji PepsiCo.

 

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.