Godišnji skup kompanije TO-NET

0

Sada već redovna godišnja konferencija kompanije TO-NET, ovog puta pod radnim naslovom “Snaga kvalitetnih podataka”, održana je 28. aprila u Kongresnom centru Andrevlje na Fruškoj gori. U nizu zanimljivih predavanja i prezentacija akcenat je stavljen na sistem pametnog merenja koji TONET nudi tržištu u saradnji sa partnerima – srpskim Telekomom i međunarodnom korporacijom Landis+Gyr – i pozitivne efekte njegove primene.

Konferenciju je otvorio Milan Šolaja, direktor Vojvođanskog ICT klastera, a onda je o poslovnim rešenjima i partnerima kompanije TONET govorio njen vlasnik i direktor Miloš Tolić.

“Poslovna rešenja i partneri”

TO-NET je fokusiran na razvoj, implementaciju i održavanje informacionih sistema. Najznačajnije ICT rešenje koje je ova kompanija razvila i implementirala je INIS – INfrastrukturni Informacioni Sistem namenjen distributerima prirodnog gasa, toplanama, elektrodistribuciji, telekomu i održavanju drugih infrastrukturnih sistema. Pored toga, razvili su i implementirali i INIS SCADA sistem za nadzor, daljinsko merenje, obradu alarma i vizuelizaciju, a mogu se pohvaliti i iskustvom u razvijanju i implementaciji SMS servisa, DMS sistema, mobilnih sistema i IT infrastrukture.

Podsećajući da je osnovni cilj svih privrednih subjekata postizanje poslovnog uspeha, te da nekima od njih u tome pomaže i TO-NET svojim rešenjima, gospodin Tolić ih je ukratko predstavio, objasnio kako rešenja rade i šta ona omogućavaju. I dok je na prošlogodišnjoj konferenciji u fokusu bio transport, sada je apostrofirana merna platorma koja je okrenuta ka potrošačima, odnosno sistem pametnog merenja i efekti njegove primene. Poboljšavanje navike plaćanja, pozitivan uticaj na novčane tokove preduzeća, mogućnost daljinskog uključenja i isključenja, mogućnost uvođenja pripejd sistema plaćanja, kontrola troškova od strane kupca i kvalitetnije planiranje i odlučivanje samo su neki od pozitivnih efekata koje je naveo gospodin Tolić.

Ovaj sistem, urađen u saradnji sa kompanijama Landis+Gyr i Telekom Srbija, nije samo puka zamena za ručno očitavanje. Naprotiv. TO-NET rešenje omogućava kompanijama koje se bave distribucijom energenata da brzo odgovore na zahteve savremenog tržišta i tako postignu željeni poslovni uspeh….

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.