Uvodnik IO 173

0

Istina je da 5G mobilne mreže i uređaji neće stići do 2020. godine. No, 5G je ipak bio česta tema CeBITa 2016. Kada je ICT u pitanju to ne treba da čudi. Pa i u ovom slučaju, četiri godine možda izgledaju dugo za “obične ljude”, ali za kerijere i proizvođače mrežne opreme vreme je da se reaguje. Više na ovu temu pročitajte u članku „Trenutak za 5G“.

Sada već redovna godišnja konferencija kompanije TONET, ovog puta pod radnim naslovom “Snaga kvalitetnih podataka”, održana je 28. aprila u Kongresnom centru Andrevlje na Fruškoj gori. U nizu zanimljivih predavanja i prezentacija akcenat je stavljen na sistem pametnog merenja koji TONET nudi tržištu u saradnji sa partnerima – srpskim Telekomom i međunarodnom korporacijom Landis+Gyr – i pozitivne efekte njegove primene.

Kompanije Veeam i Hewlett Packard Enterprise su se udružile kako bi ponudile jedinstvene mogućnosti za integraciju funkcionalnosti direktno sa HPE primarnim i sekundarnim storidžom. Dobijena konvergencija Veeam Softwarea sa HPE 3PARom i StoreVirtuala uparenog sa HPE StoreOnceom obezbeđuje najbolju dostupnost podataka i aplikacija, kao i monitoring.

Nedavno je Andrej Lipatsev, viši strateg kvaliteta pretrage u Googlu, potvrdio nešto što smo odavno znali, ali što je opet prodrmalo SEO (Search Engine Optimization) zajednicu u svetu – dva najbitnija faktora kada je u pitanju pozicioniranje sajta u rezultatima pretrage na Googlu su sadržaj i dolazni linkovi. Preporučujemo da ovaj članak autora Ivana Simića pod naslovom „Tri najvažnija faktora za dobru poziciju na Googlu“ pažljivo pročitate, jer će vam rasvetliti mnogo toga kada je u pitanju ova značajna oblast…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.