WebBib: Digitalna biblioteka

0

Pisana reč je oduvek predstavljala način da se kulturno blago jednog naroda i celog čovečanstva sačuva, sa ciljem da se nagomilano znanje i iskustvo preda narednim generacijama na korišćenje. Svedoci smo da se danas sve češće ta pisana reč izvorno formira u elektronskoj formi, uz pomoć računara i Interneta.

Sve više čitalaca tradicionalne vidove čitanja zamenjuje elektronskim. Ovaj trend je naročito primetan kod mlađih generacija, kojima je ovo podrazumevani vid komunikacije. Sve sfere života i poslovanja traže načine da svoju ponudu učine dostupnom i na ovaj način. Tako je i sa bibliotečkom i izdavačkom delatnošću.

Aplikacija WeBib je namenjena pre svega bibliotekama i knjižarama, ali i organizacijama i ustanovama koji žele da svoju kolekciju naslova ponude korisnicima na uvid, pretraživanje, čitanje i preuzimanje. Korišćenje aplikacije može biti javno i besplatno, ili se aplikacija može nuditi strogo ograničenom krugu korisnika, uz napredne mogućnosti kontrole pristupa aplikaciji, kako čitalaca, tako i samih administratora (zaposlenih)…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply