Uvodnik IO 181

0

Kao ni jedan mesec do sada, maj 2017. je bio preplavljen IT konferencijama. Neke od njih su bile redovne, a neke su iskočile i udenule se u postojeći raspored. Naravno, ovih drugih je bilo neuporedivo više, a za to postoje, kako kažu, dobri razlozi. Prethodni meseci su bili rezervisani za predsedničke izbor i nikom nije padalo na pamet da rizikuje da se pažnja, neophodna za poruke koje se šalju sa ovakvih događanja, dislocira i deli sa političkim kampanjama. Za ovo izdanje “Internet ogledala” izdvojili smo neke događaje koji su se desili do zaključenja ovog broja, a sve ostale možete da pronađete na našem IT Exclusive News servisu ili na sajtu časopisa.

Na godišnjoj konferenciji kompanije Oracle Srbija i Crna Gora Oracle Cloud Day, održanoj u četvrtak 11. maja 2017. u Kristalnoj sali hotela Hyatt Regency u Beogradu, predstavljeni su strateški pravci kompanije u tehnološkom smislu, sa fokusom na pogodnostima koje Oracle rešenja donose državnoj upravi i privredi Srbije.

Ono po čemu je Oracle jedinstven jeste njihov koncept Cloud at Customer. Gospodin Vladimir Knežević, Sales Team Leader za Srbiju i Crnu Goru u Oracleu, nam je u nekoliko konciznih rečenica sažeo suštinu ovog pristupa, odgovorivši ujedno i na naše pitanje u kojoj meri će cloud smanjiti broj data centara u kompanijama. Izveštaj sa konferencije Oracle Cloud Day objavljujemo u ovom izdanju “Internet ogledala”.

Prva regionalna Bosch Srbija IoT konferencija „eMagine“ je napunila Belexpo centar u Beogradu. „Srbija je važno tržište za Bosch u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija. Tražimo mlade IT stručnjake koji će razvijati tehnologije budućnosti, a ovom konferencijom smo želeli da im predstavimo kakva nas budućnost očekuje pod uticajem razvoja novih tehnologija”, poručila je, pored ostalog  Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji. Za deset godina skoro svaki Bosch proizvod će biti razvijen, proizveden ili opremljen veštačkom inteligencijom. Kao jedina kompanija aktivna na sva tri nivoa interneta stvari, Bosch trenutno ima značajne potrebe za stručnjacima i rukovodiocima, posebno u oblasti softvera i informacionih tehnologija.

Schneider Electric u Srbiji ove godine slavi 15 godina veoma uspešnog rada. U video intervjuu za naš časopis Dejan Marković, njen generalni direktor za Srbiju i Crnu Goru ističe da je „…razvoj Schneider Electica redovno unapređivan kroz razvoj zaposlenih i kroz implementaciju najnovijih tehničko tehnoloških dostignuća…“, a brojni projekti urađeni tokom ovog perioda svedoče o kvalitetu koji je podignut do maksimuma, zahvaljujući pored ostalog i strateškom opredeljenju usmerenom na saradnju sa lokalnim kompanijama i izgradnju partnerske mreže.

Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

Share.

Comments are closed.