Uvodnik IO 171

0

Svi mi u „Internet ogledalu“, iako radimo u mediju posvećenom tehnologiji, oduvek smo shvatali da su glavni nosioci razvoja u stvari ljudi a ne tehnološka rešenja. Ljudima zbog toga posvećujemo posebnu pažnju i za njih odvajamo značajan prostor, kako bi deo njihovog znanja i iskustva preneli našim čitaocima u cilju da ih oni primene u svom poslu i tako ga unaprede i postignu bar sličan ili možda veći uspeh. Zbog toga u ovom izdanju časopisa donosimo intervjue sa trojicom vrsnih stručnjaka.

Schneider Electric Srbija je prošlu godinu završio zadovoljan ostvarenim rezultatima. Uprkos izazovima u ekonomskom i socijalnom ambijentu, kompanija je učestvovala u realizaciji niza projekata, a za ovu godinu planira da nastavi sa implementacijom novog kompanijskog programa „Life is On”. O tome „kako stoje stvari u domaćem Schneideru“, koji su najznačajniji projekti realizovani prošle godine i šta donosi nova brend strategija kompanije pročitajte u intervjuu pod nazivom „Tanka granica između poslovnog i privatnog“ koji je za „Internet ogledalo“ dao Vasilije Kodžopeljić, potpredsednik IT poslovanja Schneider Electrica u Srbiji.

Kompanija SAP je nedavno imenovala novi regionalni menadžment tim. Predrag Ćirković, novi direktor zadužen za Zapadni Balkan, dužnost je preuzeo 1. januara ove godine. On je u kompaniji SAP od 2013. na poziciji senior menadžera za prodaju servisa, a pre toga je radio u kompanijama ComTrade, International Management Group, Datagate Network Solutions, Coca Cola HBC i Eunet. U želji da naše čitaoce bliže upoznamo sa čovekom koji će ubuduće rukovoditi menadžerskim timom i poslovnim operacijama kompanije SAP u Srbiji, Crnoj Gori, BJR Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji, zamolili smo ga za kratak intervju.

Ne ulazeći u predviđanja o tome kako bi mogli da izgledaju poslovi ili učionice budućnosti, Mark Birne, rukovodilac sektora Corporate, Education, Public u kompaniji Toshiba, otkriva čitaocima „Internet ogledala“ jedan potpuno drugačiji, praktičan pristup usvajanju novih tehnologija koji bi u interesu dolazećih generacija mogao da bude sasvim logično uporište za rešavanje dileme „Šta je starije – razvoj ili znanje?“.

Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

Share.

Comments are closed.