Uvodnik IO 165/166

0

Leto je. Vrućine dostižu maksimalne vrednosti i vama nije ni do čega, a kamoli da nešto radite. Međutim, ako ste možda već bili na godišnjem odmoru i akumulirali malo energije, pa i ako vam mozak i dalje radi na letnjem režimu i niste još za posao lagano se spremate da zaronite u svakodnevne radne obaveze, ovo je pravi trenutak da razmislite kako o svom poslu i onom što ga čeka, tako i o elementima koji utiču na to da se vaš biznis odvija bez nepotrebnih zastoja. Ovo je period u vašem poslovnom ciklusu kada treba da osvežite poslovnu strategiju, donesete važne odluka šta i kako dalje.

Pričali smo mnogo o digitalnoj transformaciji koju moraju da uzmu ozbiljno svi oni koji hoće da rade i da budu uspešni u ovom veku. Ona predstavlja veoma kompleksne procese u svakom preduzeću i veoma je teško ostvariva bez pomoći dobrih konsultanata i IT stručnjaka. Digitalna transformacija je važna zato što je uslovljena izmenjenim ponašanjem tržišnih subjekata u procesima koje nazivamo poslovanje. Sve u biznisu što može da se digitalizuje već je digitalizovano ili će biti u skorije vreme. Osvrnite se oko sebe i videćete mnogo novih kompanija koje sve sigurnije osvajaju tržište potiskujući kompanije koje nisu shvatile značaj ove transfiormacije.

„Internet ogledalo“, kao medij koji se bavi naprednom poslovnom tehnologijom, je uradilo mnogo na svojoj transformaciji; virtualna izdanja časopisa, novi IT Exclusive News servis kome pristupa sve više korisnika i na koji će uskoro moći da se pretplate, osim preduzeća, institucija i orgnaizacija, i pojedinci. Svi alati koje koristimo u publishingu, poslovanju, analitici, distribuciji… nalaze se u cloudu. Ova digitalna orijentacija nam za sada daje fantastične rezultate i nema sumnje da će i dalje biti tako.

Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

Share.

Comments are closed.