Uvodnik

0

Današnji hiperpovezani svet stvara više mogućnosti za sajber kriminalce, a svako IT okruženje je potencijalna meta. Priznajući da je, kao što kaže stara izreka, lako znati koji je pravi put akcije nakon što se nešto desi, ali je mnogo teže predvideti budućnost, CheckPoint ipak podseća da je gledajući razvoj bezbednosti u poslednjih nekoliko godina moguće predvideti šta će se najverovatnije dešavati u sajber pejzažu u narednih dvanaest meseci, te na kompanijskom blogu daje ključne bezbednosne i povezane trendove za koje očekuje da se vide tokom 2020. godine u dva odeljka: trendovi vezani za geopolitičku situaciju na visokom nivou i trendovi u vezi sa tehnologijom.

PreciseSecurity.com, veb sajt koji se fokusira na dnevno ažuriranje saznanja o računarskim pretnjama i deli informacije o efikasnim rešenjima za njihovo uklanjanje, u prilogu koji potpisuje Justinas Baltrušaitis,bavi se nešto drugačijim pogledom na zaštitu privatnosti podataka posmatrajući je kroz prizmu traženje podataka korisnika Googla od strane vlada, koje je po njihovim saznanjima dostiglo novi rekord u 2019. godini. Broj zahteva za dobijanje korisničkih podataka sa Googlea od strane vlada širom sveta pokazuje da podaci koje upotrebljavaju pojedinci postaju sve važniji. Top tri zemlje koje traže podatke od Googlea su SAD, Nemačka i Indija. 

Pre dvadeset pet ili trideset godina, putovanje sa jednog kraja na drugi kraj Nemačke podrazumevalo je korišćenje papirnih karata i odvojenih cena vozarina. Na primer, morali ste da kupite jednu kartu za voz na stanici, zatim metro kartu za vožnju podzemnom železnicom U-Bahn u gradu i, konačno, morali ste da platite kartu za vožnju autobusom do vaše krajnje destinacije. Danas živimo u digitalnom svetu gde većina ljudi svoje planove vezane za putovanja realizuje online. Zašto onda putnici još uvek nemaju besprekorno, jedinstveno digitalno iskustvo kupovine karata za različite vidove transporta?

Da li blockchain tehnologija može uneti revoluciju u industriju putovanja, pogledajte u istoimenom tekstu preuzetom sa našeg najnovijeg potrala Turizmarium.

Časopis u celosti možete pročitati u virtuelnom izdanju.

Share.

Leave A Reply