Uvodnik

0

Novo izdanje “Internet ogledala” vam donosi dva veoma interesantna intervjua. Jedan je sa Edinom Rizvanbegovićem, menadžerom prodaje za Adriatic region u firmi Check Point Software Technologies, kompaniji koja je u poslednjih par godina zauzela lidersku poziciju kada je u pitanju IT bezbednost. Pročitajte zašto su korisnici CheckPointovih rešenja uvek korak ispred opasnih pretnji. Drugi intervju je sa Dragom Gajskim iz Veritasa koji se nedavno izdvojio iz poznatog Symanteca. U buduće, Symantec će se fokusirati isključivo na bezbednost, dok će Veritas, kako objašnjavaju u kompaniji, svoj fokus usmeriti na izazove upravljanja informacija (information management). Pročitajte koji su to razlozi razdvajanja ove dve kompanije i šta je to što će tržištu ubuduće da ponudi Veritas.

Kako bi IT lideri trebalo da se pozabave starijom tehnologijom? Da li nasleđenu tehnologiju uvek treba doživljavati kao opterećenje ili i ona takođe može da ima prednosti? Sama činjenica da je tehnologija stara ne mora poštopoto da znači da ne dodaje vrednost. Šta bi to novi tehnološki šefovi trebalo da urade kako bi iskoristil nasleđenu infrastrukturu? Odgovore na ova (uvek aktuelna) pitanja pročitajte u tekstu pod nazivom „Kako CIO treba da se nosi sa nasleđenim tehnologijama?“.

IT bezbednost je jedna od najvažnijih oblasti IT-ja. Sajber pretnje nastavljaju da se razvijaju, a hakeri nalaze nove načine da sakriju malver unutar dokumenata poslatih emailom, na veb sajtovima i “drive by” eksploitima ili u sadržaju koji se može daunlodovati. Mnogi napadi počinju eksploatacijom poznatih ranjivosti i modifikovanjem malvera da bi imali neprepoznatljive potpise radi izbegavanja tradicionalnih bezbednosnih mera. Kreiranjem ovih novih, nepoznatih varijanti, hakeri imaju cilj da izbegnu otkrivanje pomoću bezbednosnih rešenja baziranih na potpisu, prodru u mrežu i ukradu važne informacije. Pogledajte šta to nudi Check Point SandBlast ZeroDay Protection kao inovativno rešenje koje sprečava nepoznati malver, zeroday i ciljane napade da se infiltriraju u mrežu.
Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

Share.

Comments are closed.