Šta žele regionalni CIO-i i koja je njihova agenda za 2015.

0

Iako su poboljšanje poslovnih procesa i porast efikasnosti poslovnih operacija i dalje primarni zahtevi kada je reč o IT-u, zahtev za što užom saradnjom između poslovnog sektora i IT-a sve je značajniji faktor kada je reč o konkurentnosti, posebno među velikim kompanijama u Adriatics regiji. Najnovije istraživanje koje je među direktorima informatike i rukovodiocima informatičkih sektora (CIO-i) sproveo IDC Adriatics pokazuje kako 65 % CIO-a ulaže dodatne napore kako bi uskladili rad svojih sektora sa novim zahtevima poslovanja, no retko kad se tome mogu u potpunosti posvetiti s obzirom da se moraju okrenuti i svakodnevnim problemima i pitanjima poput održavanja infrastrukture.

Kompletni rezultati istraživanja Adriatic IT Buyer’s Pulse su predstavljeni na konferencijama koje su u sklopu IDC ICT Leadership foruma održane u četiri glavna grada regije – Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani – u razdoblju od marta do aprila ove godine.

Nova prilika za IT da popravi svoj položaj unutar kompanije

Viši menadžment velikih kompanija u regiji prepoznao je poslovnu vrednost koju im pružaju njihovi IT sektori, a koja je mnogo više od puke kontrole troškova. Nedavno istraživanje Adriatic IT Buyer’s Pulse koje je na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije sproveo IDC Adriatics, deo vodeće globalne market intelligence i konsalting kompanije u industriji informacionih i telekomunikacionih tehnologija, pokazuje kako donosioci odluka očekuju da se IT sektori umesto poslovne podrške sve više profiliraju kao izvor transformacije celokupne kompanije, kroz poboljšavanje poslovnih procesa, bolje korišćenje dostupnih informacija i efikasniju radnu snagu. Ova velika očekivanja od IT sektora otvaraju nove mogućnosti za CIO-e da repozicioniraju svoje sektore i zauzmu bolju stratešku ulogu, uz podršku ostalim najvažnijim poslovnim procesima. Tim više što 7080 % CIO-a veruje kako su njihovi IT sektori već sada spremni na intenzivniju saradnju sa poslovnim sektorima, te da su u stanju da ispune sva njihova očekivanja…
Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.