Sprečavanje crypto-mining napada

0

Porast vrednosti kriptovaluta je podstakao hakere da iskoriste moć CPU-a svojih žrtava za crypto-mining operacije. Istraživanje kompanije Check Point pokazuje da su cryptojacking napadi dostigli proporcije epidemije. Srećom, sa pravim alatima i procesima, organizacije mogu efikasno sprečiti mining napade. 

Podrazumeva se da treba da zakrpite sve svoje sisteme i aplikacije. Pečovanje je uvek dobra praksa i može da pomogne u prevenciji mnogih crypto-mining i drugih napada. Ako to već ne radite, trebalo bi da implementirate jake procese pečovanja širom vašeg IT okruženja. Nažalost, postizanje 100% pečovanja u realnom vremenu i ojačavanje svih sistema je nepraktično za većinu okruženja preduzeća. Pored toga, pečovanje ne može da zaštiti od napada koji koriste nepoznate ili zero-day ranjivosti.

Preporučuje se i implementiranje virtuelnog pečovanja sa IPS. IPS tehnologija pruža sloj virtuelnog pečovanja ispred svih sistema, servera i krajnjih tačaka organizacije. Sposoban IPS može da spreči ogromnu većinu mining napada blokiranjem pokušaja iskorišćavanja vaših sistema – čak i ako oni nisu potpuno pečovani.

U CheckPointu su poboljšali svoj  vodeći na tržištu IPS sa specifičnim crypto-mining zaštitama. Ove zaštite daju potpunu pokrivenost svih preovlađujućih tehnika koje mining napadi koriste za prodiranje u servere i sisteme. Takođe su dodali pripadajuće IPS zaštite da bi zaštitili korisnike blokiranjem veb strana koje sadrže mining javascript…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.