Digitalne tehnologije u oblasti poljoprivrede

0

Aplikacijom do brže, preciznije i pouzdanije procene šteta na usevima i plodovima

Na 85. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu Generali osiguranje Srbija je predstavilo novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima.

Aplikacija, koja predstavlja početnu fazu Generali Agro projekta, kreirana je u saradnji sa instituom BioSense koji je u ovoj oblasti među vodećim u Evropi. Osnovne prednosti aplikacije su efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela i praćenje statusa obrade šteta.

Procenjujući da je brža, preciznija i pouzdanija procena šteta na usevima i plodovima od izuzetnog značaja za poljoprivrednike,  u Generali osiguranju  najavljuju dalju saradnju sa Biosense institutom i kreiranje digitalne platforme koja će pružiti dodatne servise poljoprivrednicima kao što su vremenska prognoza za parcelu, agro saveti, satelitski i snimci dronom, ali i vršiti automatsku procenu stanja useva, omogućiti dobijanje preporuka za dalje agro-tehničke mere, procenu prinosa, kao i eventualnog umanjenja prinosa usled vremeskih uslova…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.