Red Hat i Microsoft zajedno razvijaju Red Hat OpenShift na Azureu

0

Kompanije Microsoft i Red Hat su početkom maja proširile saradnju, koja datira od pre nekoliko godina, kako bi dale mogućnost enterprise programerima da pokreću aplikacije zasnovane na kontejnerima preko Microsoft Azurea i on-premises. Ovom saradnjom kompanije će uvesti prvu zajednički upravljanu OpenShift ponudu na javnom cloudu, kombinujući snagu Red Hat OpenShifta, najobuhvatnije enterprise Kubernetes platforme, i Microsoftovog javnog clouda.

Gartner predviđa da će do 2020. više od 50% globalnih organizacija pokretati kontejnerizovane aplikacije u proizvodnji, što je skok sa manje od 20% danas.

Sa organizacijama koje se okreću kontejnerizovanim aplikacijama i Kubernetesu da bi pokrenule digitalnu transformaciju i pomogle rešavanju potreba klijenata, konkurentnosti i tržišta, potrebna su rešenja za lako orkestriranje i upravljanje ovim aplikacijama kroz javni cloud i on-premises. Red Hat OpenShift na Azureu će biti zajednički projektovan i dizajniran da smanji složenost upravljanja kontejnerima za korisnike. Pošto kompanije daju prednost ponudi za hibridne radne procese kontejnera za zajedničke korisnike, Red Hat i Microsoftće zajedno upravljati rešenjem za korisnike, uz podršku od strane obe kompanije…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.