Prelazak na komunikacijske mreže optimizovane za cloud tehnologiju

0

Intel ubrzava prelazak industrije na komunikacijske mreže koje su optimizovane za cloud tehnologiju (CloudReadyCommunications Networks). Novi proizvodi i saradnje ekosistema pomoći će modernizaciju današnje mreže i izgradnju osnova za 5G mreže.
Kompanija Intel je objavila nove proizvode i najavila projekte saradnje koji će poslužiti pospešivanju prelaska na mreže optimizovane za cloud tehnologiju (cloudready communications networks). Ovo je deo nastojanja da se odgovori na današnju tražnju za novim telekomunikacijama, cloud i data centar servisima i podrže uređaji i servisi koji će se pojaviti u budućnosti.

Milijarde uređaja bivaju povezane – od pametnih telefona do automobila i fabrika što donosi nove mogućnosti koje ukazuju na jedinstven rast potražnje kapaciteta mreža i skladištenja. Današnje mreže nisu dizajnirane na način koji pruža komunikacionim provajderima da brzo i jeftino prošire svoju infrastrukturu. Kako bi shvatili potencijal Interneta stvari (Internet of Things IoT) i unapredili doživljaj mobilnog računarstva, komunikacione mreže moraju biti redizajnirane, sa poboljšanom mogućnošću programiranja i ugrađenom fleksibilnošću kroz infrastrukturu kako bi izdržale očekivano povećanje količine i složenosti saobraćaja podataka.

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.