Potrošnja na big data i poslovnu analitiku

0

IDC predviđa da će prihodi od big data i analitike dostići 150,8 milijardi dolara ove godine, vođeni bankarskim i proizvodnim investicijama.

Novi dopunjeni IDC-jev  “Worldwide Semiannual Big Data and Analytics Spending Guide” predviđa da će svetski prihodi od big data i poslovne analitike (BDA) dostići 150,8 milijardi dolara 2017. godine, što je povećanje od 12,4% u odnosu na 2016. Očekuje se da komercijalne nabavke hardvera, softvera i servisa povezane sa BDA održe ukupnu godišnju stopu rasta (CAGR) od 11,9% do 2020. godine, kada će prihodi biti veći od 210 milijardi dolara.

“Nakon godina prelaženja usvajanja S-krive, rešenja za big data i poslovnu analitiku  konačno su dostigla mainstream”, rekao je Dan Vesset, potpredsednik grupe Analitika i upravljanje informacijama. “BDA kao aktivator podrške i automatizacije donošenja odluka sada je stalno na radaru top rukovodilaca. Ova kategorija rešenja je takođe jedan od ključnih stubova omogućavanja napora digitalne transformacije širom industrija i poslovnih procesa globalno.”…

Tekst u celosti možete pročitati u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.