Budućnost bezbednosti preduzeća

0

Priprema: Redakcija

Marketing voli svoje popularne fraze, a “digitalna disrupcija” je popularna danas. Ona se odnosi na način na koji je digitalna tehnologija redefinisala čitave industrije menjajući način na koji ljudi koriste dobra a kompanije ih monetarizuju. Možda je teško okarakterisati to što se dešava u svetu bezbednosti danas kao “disrupciju”. I pored toga, mnogo faktora ukazuje na sličnu reorganizaciju načina na koji će preduća pristupati bezbednosti u budućnosti, konstatuje F5 u svom novom white paperu, ukazujući na  činjenicu  da bezbednost za mnoge organizacije postaje sve kompleksniji i skuplji izazov za upravljanje lokalno.

Uprkos najboljim naporima preduzeća da ojačaju svoje stanje bezbednosti i budu u toku sa novim ranjivostima, sajber napadi se produžavaju, a povrede podataka nastavljaju da se penju do alarmantnih razmera.

Današnji hakeri su organizovani i dobro finasirani, i neumoljivi su u svojim naporima da prodru u mreže, aplikacije i baze podataka kako bi ukrali poverljive kompanijske informacije, intelektualnu svojinu i podatke zaposlenih i kupaca. IT organizacije se često nađu uhvaćene u stalnoj igri mačke i miša – izazivane od strane hakera u njihove  najnovije zamke, još uvek zaostajući dva koraka iza njih u svojoj odbrani. Hakerske “ulazne tačke” samo nastavljaju da se šire kako se tradicionalni mrežni perimetar gubi sa više aplikacija i premeštanjem podataka u cloud.

Mnoga globalna preduzeća se takođe dave u kompleksnosti različitih regulatornih zahteva u brojnim zemljama.

Dodajući tome i realnost da su bezbednosni stručnjaci veoma traženi i deficitarni, F5 ovako opisuje bezbednosni milje u kome rade današnja preduzeća…

Tekst u celosti možete pročitati u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.