Nova 9 SE – novi Huawei telefon na testu

0

O seriji Huawei nova, tačnije telefonu Huawei nova 9, smo ranije izveštavali. Početkom aprila, ova serija je dobila još jednog člana, kada se na našem tržištu i zvanično pojavio Huawei nova 9 SE. U nastavku dajemo osvrt na najupečatljivije elemente ovog telefona – njegov dizaj, kameru i bateriju. A ujedno odgovaramo na pitanje – kako do aplikacija?

DIZAJN

Prema specifikacijama proizvođača uređaj teži okvirno 191g sa baterijom. Njegove dimenzije, visina:164,64 mm/širina: 75,55 mm/debljina:7,94 mm, čine ga dovoljno velikim, a opet ugodnim za rukovanje. Huawei nova 9 SE se na našem tržištu može naći u tri boje – Crystal Blue plavoj, Pearl White beloj i Midnight Black crnoj. U svojoj plavoj varijanti, koju smo imali priliku da koristimo, telefon privlači pažnju, a najupečatljivije je možda presijavanje poleđine telefona.

Sa prednje strane, uočavamo Huawei FullView ekran od 6.78 inča i ultra tanke ivice koje su gotovo i neprimetne dok gledate sadržaj na ekranu.

KAMERA

Ipak, adut koji nam je bio najupečatljiviji je kamera. I to ona od 108MP koja je smeštena u jedinstveni Huawei Orbit Ring. Ona je deo sistema koji čine još, ultraširokougaono sočivo od 8 MP, Bokeh sočivo od 2 MP i makro sočiva od 2 MP. Naravno, tu je i, mnogima omiljena, prednja kamera. Ova kamera od 16MP omogućiti će vam da napravite savršeni selfi, pa čak i širokougaoni od 90 stepeni. Zahvaljujući algoritmu za spajanje više kadrova, koji Huawei nova 9 SE koristi, sistem zadnjih kamera beleži širok spektar boja i detalja i to pri različitim osvetljenjima.

Ono što će se posebno dopasti vlogerima, ali i svima koji vole da sa pratiocima na mrežama dele zanimljiv sadržaj, jesu vloging mogućnosti. Istovremeno snimanje glavnom i širokougaonom kamerom daje vam priliku da na snimku pokažete dva različita kadra. Slično funkcioniše istovremeno snimanje prednjom i zadnjom kamerom.  Kontinuirano  snimanje donosi malo drugačiji efekat jer omogućava prebacivanje sa prednje na zadnju kameru tokom samog snimanja.

BATERIJA

Baterija uređaja je još jedna pozitivna stavka koju je potrebno istaći. Uređaj se brzo puni, a baterija nam je trajala dugo. Uz sam uređaj dolazi i punjač, što je nešto što će posebno obradovati korisnike, s obzirom da ga neće morati dodatno kupovati. Huawei nova 9 SE dolazi sa baterijom od 4.000 mAh i podržava 66 W HUAWEI SuperCharge5, a do 100% se puni za okvirno 38 minuta.

APLIKACIJE

Za manje od tri godine, AppGallery je postao jedan od tri najveće prodavnice aplikacija, a koja danas ima više od 560 miliona aplikacija. Upravo ova prodavnica prvo je mesto na kom ćete potražiti i pronaći hiljade globalnih i lokalnih aplikacija. Od finansijskih do gejmerskih, aplikacija za zabavu, sport i navigaciju. Sam AppGallery je veoma pregledan, tako da su nakon najbolje rangiranih dostupne najpoželjnije, najpopularnije i aplikacije po kategorijama (business, cars, education, finance, social, kids i sl.) Drugi način za pretragu jeste Petal Search koji je dostupan na uređaju odmah po njegovom pokretanju. Ukoliko u ovaj pretraživač ukucate naziv aplikacije, pronaći ćete je u sekciji App i preuzeti jednim klikom. Potrebno je samo da kliknete na Instal. 

ZAKLJUČAK

Huawei nova 9 SE po ceni koja će obradovati mnoge, donosi veoma dobru kameru, prvu od 108 MP u jednom Huawei uređaju. Ipak, ono što je najinteresantnije kod ovog modela i što je prvenstveno primamljivo mladima, jeste pregršt opcija snimanja. Na svakom korisniku je da odabere da li će snimati  isključivo prednjom kamerom ili isključivo zadnjom ili će praviti kombinacije. U tome je i lepota – u pregrštu mogućnosti da budemo inspirisani i zabeležimo svet koji nas okružuje na način na koji želimo.

Na sajtu Huawei online prodavnice možete potražiti sve detalje o ceni i dostupnosti.

Share.

Leave A Reply