Nacionalni portal eUprava Srbije drugi najrazvijeniji u regionu

0

Studija Ujedinjenih nacija, čiji su rezultati predstavljeni na RESPA regionalnom sastanku, Srbije, Cene Gore, Bosne i Hercegovine i Albanije, održanom u periodu od 10. do 12. juna u prostorijama Direkcije za elektronsku upravu, pokazala je da je po indeksu razvijenosti eUprava Republika Srbija na drugom mestu.

Na prvom mestu, odnosno sa najvišim indeksom razvijenosti nacionalnog portala u regionu od 0,6346, nalazi se Crna Gora. Srbija je sa nešto manjim indeksom od 0,5472 zauzela drugo mesto, dok se iza nje nalaze Albanija i BiH sa stopom razvoja od 0,5046, odnosno 0,4707.

“Strategija eUprave za period od 2015. do 2018. godine podrazumeva razvoj i implementaciju velikog broja novih usluga. Kroz nekoliko dana građani će moći da vežbaju i polažu teorijski deo vozačkog ispita preko našeg portala. Takođe, biće u prilici i da provere svoja dugovanja prema Poreskoj upravi. Intenzivno radimo i na razvoju usluge za online dobijanje građevinske dozvole, što će jednu od do sada najkomplikovanijih procedura učiniti lagodnom”, izjavio je na otvaranju sastanka Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.