Na testu: iPhone 6s – povratak u budućnost

0

Nisam korisnik Appleovih proizvoda, mada sam često dolazio u dodir sa uređajima ovog proslavljenog brenda. Ne samo zbog cena koje ih prilično odvajaju od ostalih uređaja manje ili više zastupljenijih brendova na našem tržištu, već zbog činjenice da je ono što je mene najviše interesovalo, a to su Appleovi mobilni uređaji, u našu zemlju stizalo uglavnom nekim sivim kanalima i nije moglo da se nabavi na regularan način.

Međutim, godinu dve unazad sve se promenilo. Prvi su odreagovali mobilni operateri i kroz svoju prodaju ponudili neke od modela popularnog iPhona. Tako je do naše redakcije iz Telenora stigao najnoviji iPhone 6s sa upitom za test.

Fleševi sećanja

Stigao je u orginalnom pakovanju, beloj kartonskoj kutiji, neotpakovan. Volim taj osećaj kad otvarate kutiju i vadite uređaj koji do tada nije korišćen. Dodirnuo sam ga pažljivo…

U tom momentu mi je sevnuo flash i kao kad je Casey Newton dodirnula značku u filmu “Tomorrowland” nađoh se u Apple storeu u Palo Altu, sedištu ove čuvene kompanije u Americi. U ruci mi je crni iPhone, jedan od privih modela koji se tek pojavio na tržištu.

Oko mene je grupa novinara iz različitih zemalja sveta, sa kojom sam i ja došao, koja je pohrlila u ovu veliku prodavnicu u prizemlju centralne Appleove zgrade, dodirujući računare, telefone i ostalu opremu kao da su relikvije. Oni iz razvijenih zemalja su koristili priliku, kad su već u rodnoj kući Appleovih zvezda, i krenuli sa kupovinom. Mi ostali smo više razgledali, a manje kupovali…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.