Manjak efektivnih strategija odbrane čini preduzeća ranjivim na DDoS napade

0

Istraživanje kompanije Kaspersky Lab pokazalo je da preduzeća posustaju u trci da zaštite sebe od DDoS napada. Uzrok tome je i što se previše oslanjaju na druge da odrade taj posao za njih kao i zbog opšteg nedostatka znanja o tome kako da se zaštite od toga da postanu žrtve. Trećina (34%) organizacija ne koriste bilo kakva anti-DDoS rešenja, već se oslanjaju na svoje internet provajdere (ISP) da ih zaštite od napada. Međutim, ovakav pristup ostavlja mnoge od njih ranjivim i dovodi do toga da rizikuju da izgube svoje podatke i da njihovo poslovanje bude ometeno.

Istraživanje o IT bezbednosnim rizicima (IT Security Risks research) je godišnje ispitivanje koje Kaspersky Lab sprovodi u saradnji sa kompanijom B2B International. Prošle godine su pitali 5.274 predstavnika malih, srednjih (50 do 999) i velikih (1000+) preduzeća iz 29 zemalja o njihovim stavovima o IT bezbednosti i stvarnim incidentima sa kojima su morali da se suoče.

Najveći bezbednosni problemi

DDoS napadi su jedna od najvećih sajber pretnji sa kojom se organizacije danas suočavaju. Oni poseduju moć da u trenu zaustave poslovne operacije jednog preduzeća i nanesu mu finansijsku štetu i naškode njegovoj reputaciji. Međutim, iako se 43 % preduzeća oseća ranjivim na ovakav tip napada, mnogi (41%) priznaju da, iako bi želeli da znaju više, trenutno ne poseduju dovoljno znanja o ovoj pretnji, oslanjajući se umesto toga na svoje tehnološke partnere, uključujući njihovog internet provajdera (34%) i provajdera usluga data centra (26%)…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.