Krađa podataka: Životni obrasci posebno na ceni

0

Korisnici underground foruma i drugi zlonamernici su i dalje veoma zainteresovani za krađu brojeva kreditnih kartica, ali istovremeno im je sve više stalo i do trgovanja drugim vidom informacija – ličnim podacima.
Umesto da samo pokušavaju da se domognu informacija o kreditnim karticama, kriminalci sada traže šire setove podataka: imena, adrese, datume rođenja i drugi identifikacioni materijal koji se može iskoristiti za vršenje prevare, ucenu i druge kriminalne radnje, upozorava i Danny Palmer, reporter ZDNeta u svom tekstu objavljenom krajem aprila ove godine.

“Ako imate broj nečije kreditne kartice, ime ili bilo kakvu ličnu informaciju, kao što je ime njihove supruge ili ime njihovog kućnog ljubimca – bilo šta što se može koristiti da se pogodi lozinka – možete se dočepati čega god hoćete. To je veoma stvaran rezultat”, tvrdila je i Apolline Aigueperse, vodeća analitičarka sajber pretnji u firmi za sajber bezbednost CybelAngel, govoreći na nedavnom Security & Counter Terror Expou u Londonu…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.