Kako se penju gradovi?

0

Priprema: Redakcija

Vodeća svetska kompanija za izgradnju i održavanje liftova TisenKrup (ThyssenKrupp Elevator – TKE) upravlja sa preko 1,1 miliona liftova u 150 zemalja i ima 49.000 zapo-slenih, a tokom 2013. je ostvarila prodaju od 6,2 milijardi evra. Ova kompanija je bila u potrazi za rešenjem koje bi joj pružilo prednost nad konkurencijom,a pronašla ga je uz pomoć partnera kompanije CGI, Microsoftovog partnera, odabravši inteligentno rešenje zasnovano na klaud tehnologiji Microsoft Azure Intelligent Systems Services Power BI za Office 365.

 

Procene su da će u gradovima do 2050. godine živeti oko 70 % svetskog stanovništva, što predstavlja neverovatnih 3 milijarde stanovnika više nego danas. Sa eksplozijom broja stanovnika u velikim gradovima, jedina opcija za stanovanje postaje izgradnja vi-sokih zgrada, a za kvalitetan život stanara tih zgrada neophodni su kvalitetni i pouzda-ni liftovi.

TKE liftovi, poznati po inovativnosti i energetskoj efikasnosti, nalaze se u mnogim viso-kim zgradama širom sveta. Liftovi ove kompanije ugrađeni u novi Svetski tržni centar (One World Trade Center) u Njujorku, najvišu zgradu celog američkog kontinenta, tre-nutno su najbrži liftovi na zapadnoj hemisferi. TKE je ugradio i jedno od najnaprednijih rešenja koje opslužuje najvišu zgradu u Saudijskoj Arabiji – CMA kulu u Rijadu, poslov-no zdanje sa preko 5.500 zaposlenih.

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.