Kako nam inovacije mogu olakšati svakodnevni posao i skratiti utrošeno vreme

0

Novi talasi tehnoloških rešenja pokreću 4. industrijsku revoluciju koja redefiniše norme uspostavljene između ljudi, veb mreže i realnog sveta, te tako veštačka inteligencija menja budućnost ljudskog društva u celini. Tehnologija definitivno donosi preokret i načinu na koji obavljamo stvari, živimo i povezujemo se jedni sa drugima. U narednih nekoliko godina, tehnologija će potpuno promeniti glavne industrije na koje se oslanjamo. Evo jednog primera iz prakse.

Nedavno je saopšteno iz Microsoft Srbija da Microsoft Azure Cognitive Services od sada priča srpski. Kako će nam to olakšati posao i skratiti radno vreme? Azure Speech-to-Text (STT) i Azure Translator, usluge koje su deo Azure Cognitive Services, dostupne su na srpskom jeziku, sa novim algoritmima koji omogućavaju optimizaciju jezika i modela govora u velikom obimu. 

Azure Translator prevodi tekst, a Speech to text  je funkcija u okviru usluge „speech“ koja vrlo brzo i precizno transkribuje zvuk u tekst. To znači da Azure Cognitive Services od sada mogu da  rečenice izgovorene na srpskom jeziku konvertuju u tekst i tako ih zapišu, u to možete da se uverite i sami tako što ćete testirati putem linka

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply