Iz Istanbula u svet, spremite se za poletanje – Take Off

0

Iz grada koji leži na dva kontinenta i čija je istorija toliko zanimljiva da ga je teško porediti sa bilo kojim drugim gradom nosim posebne utiske i može se reći nadahnuće kada su u pitanju inovacije, preduzetništvo, startap kultura. Naime, imao sam tu čast da po drugi put budem startap mentor na najvećoj tehnološkoj konferenciji u regionu TAKE OFF – Where startup dreams unfold, koja je održana u Internacionalnom izložbenom centru Istanbul Lutfi Kirdar 5. i 6. decembra 2023.

Autor: Nenad Nikolin, startup i biznis mentor

Startapi koji su dobili priliku da se predstave prošli su kvalifikacije koje su održane u Ankari i Izmiru, pa je ukupan broj finalista, uključujuči startape iz sveta, iznosio 184. Inače, ova konferencija je iz godine u godinu sve veća i značajnija, o čemu govore čak 1.252 prijave iz 43 države zainteresovanih da učestvuju na Take Off 2023.

Za veoma vredan fond nagrada u iznosu od 550 hiljada USD startapi su se takmičili u dve kategorije: Early Stage i Growth Stage. Novčane nagrade su obezbedili Turkish Technology Team Foundation, Ministry of Industry and Technology of the Republic of Turkiye, a za ostala priznanja pobrinuli su se Aselsan, Esas Holding, ISTKA, KADEM, ICYF, Teknopark i drugi. Startapi su birali mentore sa kojima će obaviti sastanke, a čak deset njih odabralo je mene…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply