Sve veći značaj kupaca clouda u vreme veštačke inteligencije i drugih transformacija

0

Tehnološki pejzaž se brzo razvija. Spoljni pritisci na poslovanje, zajedno sa inovacijama širom IT-a – od razvoja u hibridnom i multicloudu, do uvođenja komercijalne generativne veštačke inteligencije – skreću sve veću pažnju na cloud računarstvo. Dokazi pokazuju da one organizacije koje su fokusirane na izgradnju hibridnih i multicloud osnova imaju najviše koristi od sposobnosti brzog usvajanja novih tehnologija u velikoj meri, pošto one iniciraju nove proizvode i usluge i podstiču efikasnost u pogledu uštede troškova i resursa u celom preduzeću.

Ovo saznanje izaziva seizmičke promene, ne samo u pogledu načina na koji se cloud koristi, već i kako kupci clouda donose odluke o ulaganju i mere povraćaj investicija. Da bi uhvatio ove promene na tržištu, IDC (International Data Corporation) je pokrenuo novi Continuous Intelligence Service (CIS) pod nazivom Cloud Adoption Trends and Strategies (Trendovi i strategije usvajanja clouda) koji je osmišljen tako da otkrije promenljive zahteve kupca clouda.

Cloud Adoption Trends and Strategies pruža uvid u to šta navodi kupce clouda da donose određene odluke prilikom kupovine cloud computinga, servisa i aplikacija koje će biti smeštene u oblaku. Sada više nego ikad, cloud tržište zahteva duboko razumevanje načina na koji organizacije žele da stvore prilagođenije iskustvo u oblaku. Izbor cloud service providera, platforme, hardvera i aplikacija uticaće na to kako preduzeća kupaca clouda napreduju kroz buduće projekte digitalne transformacije, posebno one koji okružuju podatke i AI. Sve ovo je detaljno obrađeno u Trendovima i strategijama usvajanja clouda.

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply