Istraživanje: Tržište bezbednosti u CEE podleže protivrečnim silama

0

IDC Security Spending Guide otkriva razloge za optimizam na bezbednosnom tržištu regiona Centralne i istočne Evrope u 2017. godini, uprkos kontrakciji rasta prihoda.

Ukupan rast prihoda na bezbednosnom tržištu u CEE će se 2017. usporiti na 3,9% u odnosu na prethodnu godinu, prema novom dopunjenom Svetskom polugodišnjem  vodiču za potrošnju na bezbednost (Worldwide Semiannual Security Spending Guide) kompanije International Data Corporation (IDC). Ova nova cifra predstavlja značajan pad sa snažnog dvocifrenog rasta u prethodnoj godini.

I pored snažnog rasta potražnje u nekim stubovima tržišta – kao što su bezbednosne usluge, koje nastavljaju da se šire dvocifrenom stopom – usporavanje u oblasti potrošnje na bezbednosne uređaje u Rusiji i Poljskoj uticaće na tržište u celini. “Međutim, to ne treba tumačiti kao da CEE organizacije prestaju da obraćaju pažnju na bezbednost”, kaže Mark Child, CEE Security Practice Lead u IDC-u. “Spoljašnji makroekonomski i geopolitički faktori pritiskaju tržišta – i IT budžete – globalno, primoravajući kompnije da preispitaju svoje investicione planove i istraže kako mogu da nastave da unapređuju bezbednost uz smanjenje izdataka. Prebacivanje potrošnje sa capexa na opex i sa vlastite infrastrukture na provajdere upravljanih bezbednosnih servisa je rezultat ovog trenda.”…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.