Integrisana platforma za onlajn donacije pri svakodnevnim plaćanjima

0

10/11/2014 –

Kompanija MasterCard, Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija i Pošta Italije najavili su pokretanje prve integrisane platforme za onlajn donacije na svetu koja će pomoći Italijanima da svakodnevno čine dobra dela. Ova nova platforma će omogućiti svim korisnicima MasterCard kreditnih kartica izdatih od strane Pošte Italije da automatski doniraju mikro-donacije kao pomoć Svetskom programu za hranu svaki put kada koriste svoju karticu.

Ovaj projekat koji je pretpremijerno predstavljen kombinuje iskustvo Svetskog programa za hranu u pružanju pomoći kod humanitarnih katastrofa, globalno tehnološko vođstvo i znanje kompanije MasterCard i tradicionalnu društvenu ulogu Pošte Italije u toj zemlji. Ova uzbudljiva saradnja omogućava korisnicima MasterCard kartica izdatih od strane Pošte Italije da doprinesu mikro-donacijama svaki put kada koriste svoju karticu da bi nešto kupili, što je prvi put da se ovakva inicijativa sprovodi u Italiji, a od samog početka će pomagati u prikupljanju značajnih sredstava za podršku projektima školskih obroka u zemljama u razvoju.

Istraživanje GFK-a: ,,Pravi trenutak za donaciju je…svakog dana”

U cilju podrške pokretanja ove platforme, agencija GfK Eurisko  sprovela je istraživanje* koje je naručila kompanija MasterCard kako bi se stekao uvid u navike Italijana po pitanju donacija. Ovo istraživanje je potvrdilo da su Italijani, uprkos krizi, veliki pobornici dobrotvornih priloga. Istraživanje naglašava da Italijani daju donacije u četiri glavne svrhe: naučna i medicinska istraživanja (32%), glad u zemljama u razvoju (17%) i humanitarne katastrofe (17%), a zatim i za podršku siromašnima u Italiji, medicinsku negu i zaštitu životinja. Poverenje u donacije se povećava sa mogućnošću dobijanja informacija o korišćenju sredstava (39%) i sa  svešću o tome da svaka donacija može napraviti razliku (38%). Ovo istraživanje ispituje odnos između tehnologije i donacija i pokazuje da su pametni telefoni i tableti uređaji koji se najčešće koriste, obzirom da 28% Italijana koristi svoje pametne telefone kako bi dali donaciju. Internet je takođe važno sredstvo koje 40% Italijana smatra korisnim, dok ga 57% ljudi jednostavnim kanalom putem koga mogu da doniraju. Digitalni kanali su takođe od konkretne koristi za donacije u smislu mogućnosti praćenja sredstava (74%), fleksibilnosti (73%), i bezbednosti (64%). Pristup nekoj tehnološkoj platformi, kao što je ova koja je danas predstavljena, se smatra naročito interesantnim jer omogućava proveravanje podataka o donaciji u svakom trenutku (64%) i upravljanje iznosom donacije u skladu sa dostupnim budžetom (55%). Da zaključimo, ovo istraživanje je pokazalo da za potrošače solidarnost predstavlja svakodnevnu naviku (54%) pri čemu mnogo donatora koji daju po jedan mali prilog mogu značajno doprineti pomoči onima kojima je pomoć potrebna.

MasterCard ,,Priceless Causes’’ platforma 

Današnje lansiranje platforme sa kompanijama MasterCard i Pošta Italije je još jedan korak napred u viziji kompanije MasterCard o stvaranju globalne interoperabilne sredine za izdavaoce kartica, dobrotvorne institucije i trgovce koji mogu integrisati dobrotvorne donacije u svakodnevnu potrošnju. Od danas, ova nova platforma će prikupljati sredstva za projekte školskih obroka u okviru Svetskog programa za hranu i omogućiće donacije putem PostePay Evolution, nove kartice koju izdaje Pošta Italije. Aktivacija je jednostavna; registracijom za platformu, korisnici kartica će moći da aktiviraju mikro-donacije i odlučuju o iznosu svake donacije – počev od minimumalnog iznosa od deset evrocenti za svaku kupovinu na internetu i van njega. Nakon registracije i konfiguracije naloga, sistem automatskih donacija biće aktiviran za svaku transakciju koja je izvršena karticom. Korisnici kartica će moći da po svojoj želji, jednostavno i bezbedno aktiviraju ili obustave donacije. Platforma ,,Priceless Causes’’ je dostupna preko interneta, putem računara, pametnih telefona i tableta i nudi visoki nivo mogućnosti praćenja donacija, kontrole i pouzdanosti.

Share.

Leave A Reply