Google samoupravljivi automobili – počinje testiranje u Teksasu

0

Iako su Googleovi samoupravljivi automobili proputovali više od milion kilometara na javnim putevima, većina tih izmerenih kilometara se desila u matičnoj državi kompanije Kaliforniji, uglavnom u blizini Mountain Viewa, njenog kalifornijskog sedišta. Sada Google odvodi svoju samoupravljivu tehnologiju izvan Golden Statea u srce Teksasa zarad daljeg testiranja u drugačijoj klimi i životnoj sredini.

Google je početkom jula objavio da su dva njegova samoupravljiva Lexus RX450h SUVa krenula u Ostin da bi se sprovelo testiranje u i oko centra glavnog grada Teksasa.
Razlozi “preseljenja”
“Vozila u našoj floti su sada komforna za korišćenje na širokim, sunčanim bulevarima i mirnim ulicama Mountain Viewa u Kaliforniji. Stoga smo spremni da pošaljemo naša Lexus vozila na neke nove lokacije za testiranje koje nam daju različita iskustva sa drugačijim putnim sredinama, uličnim scenama, navikama vozača/ pešaka/ biciklista…”, objašnjava portparol kompanije razloge zašto je baš ova oblast Lone Star Statea izabrana za proširivanje područja testiranja.

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.