Eksplozivna potrošnja na Internet stvari…

0

Internet stvari (Internet of Things – IoT) nastavlja da dobija na snazi kako vendori i preduzeća počinju da prihvataju mogućnosti koje ovo tržište predstavlja. Prema novom istraživanju IDC-a, svetsko Internet of Things tržište će porasti sa 655,8 milijardi dolara u 2014. na 1,7 triliona dolara 2020. sa ukupnom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 16,9%.

Uređaji, povezivanje i IT servisi će činiti veći deo IoT tržišta 2020. Procenjuje se da će oni zajedno obuhvatiti više od dve trećine svetskog IoT tržišta 2020. godine, sa uređajima (moduli/senzori) koji će sami predstavljati 31,8% od celokupnog zbira. IDC očekuje da će do 2020. platforme izgrađene u svrhu IoT-a, aplikativni softver i „as a service“ ponude apsorbovati veći procenat prihoda.

Tri izveštaja IDC-a

Nova prognoza je jedan od tri nedavno dovršena izveštaja koji definišu IoT tržište i identifikuju mogućnosti: IDC’s Worldwide Internet of Things Taxonomy, 2015, Worldwide Internet of Things Forecast, 2015–2020) i Worldwide IoT Spending Guide by Vertical. IDCjeva IoT taksonomija uključuje pogled na horizontalno tehnološko mnoštvo hardvera, softvera, servisa i povezanosti, kao i vertikalni pogled na industrije i slučajeve korišćenja koje IDC predviđa na IoT tržištu. IDCjeva IoT prognoza omogućava obuhvate instaliranog na bazi regiona, kao i projekcije prihoda i iz regionalne i iz tehnološke perspektive. IoT Spending Guide se fokusira na 25 najbrže rastućih slučajeva korišćenja IoTa u 11 verikalnih industrija, uključujući potrošačku, trgovačku, zdravstvenu, državnu, proizvodnu, transportnu i druge industrije, dok takođe dimenzionira IoT mogućnosti preko tehnološkog steka…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.