Budućnost inovacija pripada svima – zahvaljujući Microsoft Power Platform

0

Ukoliko radite u digitalnom prostoru, verovatno ste čuli za frazu low code, koja u poslednje vreme postaje sve aktuelnija. Poslujemo u eri u kojoj je skoro svaka kompanija – softverska kompanija. Sa rastom značaja digitalnih tehnologija, moderni biznisi ne mogu ostvariti uspeh bez softvera i aplikacija koje podržavaju njihove interne i eksterne funkcije.

Low code je praksa razvoja softvera koja čak i zaposlenima koji nisu programeri omogućava da bez dugotrajnog učenja kodiranja razvijaju alate, materijale i obrađuju podatke neophodne za efikasne poslovne procese. Po izveštaju Gartnera, predviđa se da će do 2024. stopa usvajanje low code tehnologija biti toliko raširena da će 75% softverskih rešenja širom sveta biti napravljeno uz pomoć nje.

Razlog za toliku popularnost leži upravo u njihovom potencijalu da u potpunosti “razbiju kalup” i olakšaju početnicima u tehnološkom svetu da se uključe u različite procese koji su do sada bili rezervisani samo za stručnjake. Iz ovih razloga, odabir kvalitetne low code platforme može učiniti sve u organizaciji produktivnijim.

Podaci kao poslovna informacija

Microsoft Power Platform pruža novim korisnicima mogućnosti kao što su unapred izgrađeni šabloni, jednostavnost prevlačenja elemenata, brza primena i pregršt dodatnih, korisnih funkcija, lakih za korišćenje i usvajanje. Međutim, u kojoj posebno želimo da istaknemo prednost ove platforme je obrada i vizualizacija poslovnih podataka…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply