(Bar) pet dobrih stvari

0

Mobilni virtuelizacija će promeniti način na koji koristimo naše pametne telefone i dodati bezbednost koja je veoma potrebna.

Mobilna virtuelizacija je jedna od najznačajnijih novih reči u IT leksikonu. U suštini, ovaj koncept dizajna donosi prednosti virtuelizacije hardvera u preduzeću na prenosivi mobilni telefon. Ali šta mobilna virtuelizacija radi, zaista, i zašto su ljudi toliko uzbuđeni zbog toga?

Sa mobilnom virtualizacijom, kreatori pametnih telefona mogu dozvoliti da više operativnih sistema rade na jednom uređaju.

Umesto da prisiljavate sve elemente dizajna da imaju interakciju sa „golim metalnim hardverom“ i jednim rezidentnim operativnim sistemom, virtuelizacija znači da softverski dizajneri mogu da priključe eksterne platforme na uređaj na mnogo fleksibilniji način. U izvesnom smislu, mobilna virtuelizacija može da podeli jedan pametni telefon na dva ili više pametnih telefona, ili da odvoji neke od ključnih procesa koje uređaj savladava. To može da omogući da dva veoma različita operativna sistema budu na tom jednom komadu hardvera, pojedinačni i potpuno odvojeni jedan od drugog…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.