VMware istraživanje: Kako naći balans između “špijuniranja” i merenja učinka u novom svetu hibridnog rada

0

Od šireg zaokreta ka hibridnom radu čak 70% kompanija je ili već primenilo ili planira da sprovede mere nadzora zaposlenih kako bi pratilo njihovu produktivnost. Ova zabrinjavajuća statistika je jedan od glavnih rezultata VMwareovog istraživanja The Virtual Floorplan: New Rules in for a New Era of Work koje je posvećeno načinima na koji se kompanije prilagođavaju novom distribuiranom modelu rada. Pokazalo se da, u potrazi za novim načinima za merenje produktivnosti izvan tradicionalnih kancelarijskih parametara, kompanije dolaze u opasnost da pomešaju koncepte nadzora i upravljanja performansama.

Autor: Ralf Gegg, Vice President End-User Computing, VMware EMEA

One koje ne budu oprezne, mogle bi da se nađu među 39% kompanija koje su već implementirale praćenje uređaja i 41% kompanija koje su trenutno u procesu da to urade, a koje beleže „drastično povećanje“ ili „povećanje” nivoa fluktuacije zaposlenih.

Hibridni rad je tu da ostane i to sa dobrim razlogom. Uz bezbedan i fleksibilan pristup svim alatima koji su im potrebni za produktivan rad, 79% zaposlenih se slaže da su im tehnologije rada na daljinu omogućile da rade efikasnije nego ranije. Da bi zadržali ovu produktivnost, angažovanje i talenat, menadžeri moraju da pronađu načine da zaposlenima pruže podršku koja im je neophodna, ma gde da rade, i da uz to osiguraju da se njihovi radnici osećaju vrednovanim, a ne kao da se svaki njihov potez analizira pod lupom.  

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply