Mala škola novog doba – digitalno radno mesto

0

I dok se mnogi još uvek pitaju koji model rada odgovara baš njihovom timu i kompaniji – kompletan rad od kuće, potpuni rad iz kancelarije ili kombinacija ova dva, jedno je sigurno: Hibridni model rada je uveliko tu, i ne ide baš nikuda.

Autorka: Katarina Stepanović, Conference Specialist, IDC Adriatics

Svedoci smo činjenice da kompanije koje koriste tradicionalne modele rada veoma brzo zaostaju u borbi sa digitalnim dobom. Oni koji su to shvatili na vreme uveliko su prešli na kombinovani, tačnije hibridni, model rada i veliki deo truda i energije ulažu u napor da svi zaposleni u kompaniji ostanu povezani i dobro informisani, jer je po mnogima upravo to ključ za uspeh i ostvarenje poslovnih ciljeva.

Ukoliko se zapitamo kada smo zapravo poslednji put pozvali kolegu putem telefona, vrlo je verovatno da se to desilo veoma davno. Umesto telefona, komunikaciju obavljamo putem Teamsa ili Slacka, a reviziju i stanje projekata na internim portalima kompanije. Svaka od ovih vrsta komunikacije čini ono što IDC naziva „inteligentnim digitalnim radnim mestom“ iliti „inteligentnim digitalnim radnim ekosistemom“ čije su odlike zapravo da je to novo radno mesto…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply