Visa, McDonald’s i AIK banka uveli Visa payWave tehnologiju beskontaktnog plaćanja u McDonald’s restorane u Srbiji

0

Visa, McDonald’s i AIK banka udružili su se na projektu uvođenja Visa payWave beskontaktne tehnologije u McDonald’s restorane širom Srbije i time potrošačima obezbedili još jednostavniji i brži način plaćanja porudžbina. Visa, McDonald’s i AIK banka demonstrirali su obavljanje transakcija beskontaktnim karticama, kao i NFC plaćanja pametnim telefonom u McDonald’s restoranu Fontana u Beogradu, 11. septembra 2015. godine.

Andriy Shcherbina direktor razvoja novih proizvoda i inovacija kompanije Visa CIS i SEE

Andriy Shcherbina direktor razvoja novih proizvoda i inovacija kompanije Visa CIS i SEE

Kako bi omogućila plaćanje Visa payWave beskontaktnim karticama, AIK banka, partner projekta, uvela je moderne beskontaktne terminalne za naplatu (POS) u 15 McDonald’s restorana, kao i u McDrive-u.

Zahvaljujući kompletnoj integraciji kase i POS terminala potrošači potpuno samostalno obavljaju transakcije. Naime, korisnik kartice sam koristi POS terminal: prisloni ili provuče platnu karticu, unese PIN (ukoliko je to potrebno) i skloni karticu nakon izvršene transakcije. Zahvaljujući Visa payWave beskontaktnoj tehnologiji dovoljno je da kupac karticu samo približi čitaču na POS terminalu i transakcija će biti obavljena bez predavanja kartice zaposlenom na kasi. Dodatno, za sve iznose do 2.000 RSD nije potrebno uneti PIN kod niti potpis, što proces plaćanja čini još bržim.

Visa payWave tehnologija može biti implementirana i na mobilnim telefonima koji podržavaju beskontaktno plaćanje bazirano na NFC-u (Near-Field-Communication). Plaćanja mobilnim telefonom moguće je obaviti na istim terminalima koji prihvataju i beskontaktne kartice u McDonald’s restoranima.

Predstavnici ViseMcDonald's i AIK banke

Predstavnici ViseMcDonald’s i AIK banke

„Srbija je, trenutno, treće tržište u CEMEA regionu po broju transakcija obavljenih Visa payWave karticama, a prihvatanje beskontaktne tehnologije izuzetno je značajno za dalji razvoj elektronskih plaćanja, jer ubrzano zamenjuje upotrebu gotovine. Nadamo se da će uvođenjem Visa payWave tehnologije u McDonald’s, koji je inače jedan od naših ključnih partnera, još više potrošača uživati u prednostima brzog, sigurnog i jednostavnog načina plaćanja, što će ujedno doprineti i jačanju liderske pozicije Srbije u usvajanju i primeni inovativnih rešenja plaćanja”, kaže Vladimir Đorđević, Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu.

“Primena beskontaktnog plaćanja omogućila je našim zaposlenima u petnaest McDonald’s restorana širom Srbije da efikasnije uslužuju goste. Reakcije gostiju restorana su pozitivne, jer im je sada potrebno samo nekoliko sekundi da karticom, uz Visa payWave tehnologiju, izvrše plaćanje”, izjavila je Desanka Landauer, direktor marketinga McDonald’s za Srbiju.

“U skladu sa starteškim opredeljenjem AIK Banke da se pozicionira kao lider u inovativnosti i primeni novih tehnologija u savremenom bankarskom poslovanju, velika pažnja posvećuje se unapređenju korisničkih usluga u okviru kojih se svakako ističe kao ključan element i usluga beskontaktnog plaćanja. Dugogodišnje partnerstvo koje AIK Banka ima sa kompanijama Visa i McDonalds, dodatno je učvrstilo našu odluku da učestvujemo u implementaciji Visa payWave beskontaktne tehnologije u McDonald’s restoranima, što je logičan sled u razvoju i unapređenju ove vrste korisničkih usluga”, rekao je Srđan Savić, rukovodilac službe direktnih kanala, AIK banke.

Objekti koji prihvataju beskontaktno plaćanje imaju oznakuvisa znak za beskontaktno placanje na POS terminalima.

 Lista McDonald’s restorana koji prihvataju Visa payWave:

Beograd: Fontana, Zmaj 1, SC Delta City, Bulevar, Požeška (Banovo Brdo), Glavna (Zemun), Time Out, Zeleni Venac, SC SC Usce, Time Out, SC Stadion (Voždovac)

Pančevo: Aviv park

Novi Sad: BIG Shopping Centar, Park

Velika Plana: Autoput

Kragujevac: SC Plaza

 

Share.

Comments are closed.