Vip mobile ostvario rast prihoda i korisnika u 2014. godini

0

Kompanija Vip mobile je tokom 2014. godine ostvarila ukupan prihod od 25 milijardi dinara. Prihodi od mesečnih pretplata i saobraćaja u mreži zabeležili su snažan rast od 5.9% u odnosu na 2013. godinu, usled stalnog rasta korisničke baze. Koristeći isto poređenje, dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) uvećana je za 9%, po uporedivoj osnovi, do sume od 7,5 milijardi dinara. Do kraja decembra prošle godine Vipu se pridužilo više od 2 miliona korisnika, 7% više u odnosu na 2013. dok je tržišno učešće kompanije dostiglo 22,5%.

,,Zadovoljni smo ovim rezultatima jer je za nama veoma izazovna godina, ali ćemo  nastaviti naporno da radimo kako bismo u 2015. bili još uspešniji i opravdali poverenje korisnika i veliku investiciju u poslovanje kompanije. Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji jer je u naše poslovanje do sada uloženo skoro 839 miliona evra. Samo u toku prošle godine investirali smo 24 miliona evra u modernizaciju postojeće i izgradnju nove 2G i 3G mreže’’, kaže Dejan Turk, direktor/CEO kompanije.

Tokom 2015. godine operater planira da uloži oko 30 miliona evra u dalje jačanje 3G pokrivenosti i pripremu za komercijalno korišćenje mobilne mreže 4. generacije, što je osnova za uvođenje novih, naprednijih usluga za korisnike. ,,Naš strateški cilj ostaje da budemo kompanija koja pruža najbolje korisničko iskustvo u telekomunikacijama što, pored širenja najbrže 3G mreže u Srbiji*, uključuje i novi digitalizovani koncept prodajnih centara i konkurentnu ponudu mobilnih uređaja i tarifa’’,  ističe Turk.

Vip je od početka ove godine spreman da korisnicima ponudi i komercijalne servise na mobilnoj mreži 4. generacije, ali se za to još nisu stekli regulatorni uslovi. ,,U kontaktu smo sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i očekujemo da ćemo dobiti zeleno svetlo kako bismo mogli da nastavimo da ulažemo i podstičemo inovacije na domaćem tržištu telekomunikacija’’, optimističan je Turk.

Share.

Leave A Reply