Uvodnik IO 194

0

U ovom broju Internet ogledala donosimo zanimljiv intervju koji je ujedno i najava za IBM Think konferenciju. Jedno od glavnih IBM-ovih regionalnih dešavanja – IBM Think Summit ove godine se održava 10. septembra u Beogradu. Kako se najavljuje, konferencija će se odvijati u tri kampusa, od kojih je jedan posvećen pitanjima korporativne bezbednosti. Nestrpljivi da saznamo IBM-ovu viziju bezbednosti i otpornosti, kao i načina da se primenom njihovih inteligentnih rešenja preduzeća danas pripreme za sutrašnje pretnje, odgovore smo potražili od Nataše Sekulić, kantri lidera za SMMA u kompaniji IBM.

Na nedavno održanom Gartner Security and Risk Management Summitu, Katell Thielemann, potpredsednica istraživanja u Gartneru, je objasnila auditorijumu od više od 3.500 stručnjaka za bezbednost i upravljanje rizicima da je kontinuum automatizacije koji se pojavljuje u pejzažu bezbednosti i rizika mesto gde konvergiraju novi načini razmišljanja, prakse i tehnologije kako bi se otvorile nove mogućnosti. Kao tri ključne oblasti za bezbednost i rizik preduzeća identifikovane su upotrebe automatizacije na području identiteta, podataka i razvoja novih proizvoda i usluga. Pročitajte ovaj tekst koji je objavljen pod naslovom “Potencijal kontinuuma automatizacije” i saznajte zašto je ovo najnoviji imperativ rukovodilaca sektora za security i risk menadžment pri stvaranju i očuvanju vrednosti u njihovim organizacijama.

Autor brojnih bestselera, glavni govornik na mnogim konferencijama i poznati savetnik kompanija i vlada Bernard Mar (Bernard Marr) redovno obrađuje teme vezane za primenu tehnologije u poslovanju. U jednom od svojih nedavno objavljenih članaka on se bavi načinima na koje veštačka inteligencija (AI) može da otkrije opasnosti na poslu i to na primeru Autodeskovog alata Construction IQ koji se koristi u građevinskoj industrijiZaista zanimljivo, pročitajte i uverite se i sami.

Časopis u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju.

Share.

Leave A Reply