Potencijal kontinuuma automatizacije

0

Prema Gartneru, iskorišćavanje kontinuuma automatizacije je najnoviji imperativ rukovodilaca sektora za security i risk menadžment pri stvaranju i očuvanju vrednosti u njihovim organizacijama. 

Na nedavno održanom Gartner Security and Risk Management Summitu, Katell Thielemann, potpredsednica istraživanja u Gartneru, je objasnila auditorijumu od više od 3.500 stručnjaka za bezbednost i upravljanje rizicima da je kontinuum automatizacije koji se pojavljuje u pejzažu bezbednosti i rizika mesto gde konvergiraju novi načini razmišljanja, prakse i tehnologije kako bi se otvorile nove mogućnosti. Kao tri ključne oblasti za bezbednost i rizik preduzeća identifikovane su upotrebe automatizacije na području identiteta, podataka i razvoja novih proizvoda i usluga.   

“Mi više ne postavljamo pitanje kako upravljamo rizicima i pružamo sigurnost našoj organizaciji. Sada nas pitaju kako pomažemo preduzeću da ostvari veću vrednost dok  procenjujemo i upravljamo rizicima, bezbednošću , pa čak i zaštitom. Najbolji način da se danas donese vrednost organizacijama je da se iskoristi automatizacija”, rekla je Katell Thielemann

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply