Uručen aparat Cough Assist Leni Janković

0

Uz prisustvo staratelja Predraga Mladenovića, predstavnika Roma Company i fondacije NORBS Plus, uručen je aparat osmogodišnjoj Leni Janković.

Povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara, Roma Company organizovala je likovni konkurs pod nazivom „Crtežom do sreće“, u kojem su pravo učešća imala predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Plemenitim gestom i kreativnim pristupom dece širom Srbije, prikupljeno je više hiljada crteža, a za svaki pristigli crtež Roma Company je donirala simboličan iznos od 100 RSD. Na taj način obezbeđen je celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata Cough assist za Lenu Janković, koja boluje od retkog oblika spinalne mišićne distrofije.

Humanitarnim likovnim konkursom „Crtežom do sreće“, Roma Company kao društveno odgovorna kompanija, želi da ukaže na značaj svakog pojedinca i njegov doprinos nečijoj sreći.

„Naši najmlađi sugrađani prepoznali su značaj ove akcije i na jedan plemenit i kreativan način odazvali se u velikom broju. Ponosni smo na činjenicu da je naš Humanitarni konkurs podržalo preko 60 ustanova širom Srbije i želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće“,  izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company. Roma Company ove godine obeležava 30 godina postojanja i kao društveno odgovorna kompanija nastaviće aktivno da se bavi temama od društvenog značaja, kako bi na pravi način pomogla lokalnu zajednicu u kojoj posluje.

Share.

Leave A Reply