United Grupa postigla dogovor o preuzimanju najveće bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf

0

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Vestnik Telegraf EOOD, najvećeg bugarskog novinskog preduzeća od kompanije Intrust EAD.

U okviru United Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe rekla je: „Uzbuđeni smo što možemo da objavimo ovaj dogovor. Bugarska je atraktivno tržište za United Grupu i sa Telegrafom upotpunjujemo naš portfolio štampanim medijima u toj zemlji. Sa Telegrafom u sklopu United Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bićemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja. Vidimo priliku da dodatno unapredimo sva izdanja Telegrafa prelaskom na digitalno poslovanje kako bismo dalje ojačali svoj digitalni portfolio u Bugarskoj.“

Vestnik Telegraf EOOD upravlja nekoliko brendova:

Telegraf – najtiražniji dnevni list u zemlji

Monitor – politički i ekonomski dnevni list

Match Telegraf – vodeće sportske novine

Politika – politički i ekonomski nedeljnik

Europost – nedeljnik na engleskom jeziku

Borba – regionalne dnevne novine

Telegraf, Monitor, Politika, Europost i Borba takođe nude i digitalni sadržaj putem svojih portala.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine, kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, vodećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj.

Nakon toga, u januaru 2021. godine, usledila je akvizicija Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi.

U okviru United Grupe posluju vodeći telekomunikacioni operatori i najbolji proizvođači medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi.

Share.

Leave A Reply