U selu Zagorica sproveden brzi internet

0

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović, predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković i generalni direktor Telekoma, Vladimir Lučić, obišli su danas selo Zagorica, kod Topole, povodom završetka radova u ovom selu, u okviru Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije.

„U decembru smo krenuli sa radovima, a danas prvi korisnik brzog interneta je jedno domaćinstvo u ovom selu, gde će deca videti šta znače usluge brzog interneta sa protokom preko 100Mb u sekundi. Korisnik danas postaje i škola, gde će đaci moći da imaju sve sadržaje koje imaju i đaci u svim ostalim školama u Srbiji“, izjavio je ministar Jovanović.

Ministar Jovanović je istakao da je ovo jedan od najvećih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da do 2025. godine svaka kuća i svako selo u Srbiji budu povezani na brzi internet, kako bi svaki građanin, bilo da živi u gradu ili na selu, imao iste uslove za unapređenje kvaliteta života.

„Od izuzetne važnosti je uvođenje brzog interneta zato što će građani u Zagorici, ali i u svim drugim selima u Srbiji moći da koriste sve elektronske usluge koje smo razvijali prethodnih godina, kao i imati iste mogućnosti kakve imaju i građani u najvećim centrima u Srbiji“, rekao je Jovanović.
Ministar Mihailo Jovanović i direktor Telekoma Vladimir Lučić su tokom današnje posete Zagorici obišli prvo domaćinstvo koje je priključeno na brzi optički internet, a osnovcima tog domaćinstva uručili na poklon dva laptop računara.

Share.

Leave A Reply