Tema broja IO 113: Upravljanje rastom podataka

0

03/06/2010 –

Izazovi eksponencijalnog rasta podataka, iako nisu novi, ostaju među najvišim prioritetima IT direktora koji moraju da se suoče sa rastom troškova operacionih i zakonskih rizika prilikom upravljanja fajlovima, e-mailovima i ostalim kritičnim poslovnim podacima. Svi ovi izazovi – u skladu sa uobičajenom tradicionalnom praksom – mogli bi biti rešeni kada bi IT imao neograničenu količinu novca i osoblja da se baci na njihovo rešavanje. Ali, budući da se mnoga IT odeljenja suočavaju sa smanjenim resursima, ozbiljno se razmatra potrošnja svake pare iz budžeta. Krucijalno je to da dodavanje hardvera/softvera jednostavno nije dovoljno da reši šire probleme IT infrastrukture.

Za donosioce IT odluka koji pokušavaju da reše kratkoročne i dugoročne infrastrukturne izazove, kao i da postignu efikasnost od smanjenih troškova storagea, smanjenih operacionih i zakonskih rizika i povećanih sistemskih performansi, arhiviranje je proces od ključnog značaja. Arhiviranje obezbeđuje zaštićenost podataka, njihovu dostupnost i pristupačnost, kako bi posao tekao bez poteškoća. Politika zadržavanja arhiviranja pomaže usklađenosti i zadovoljavanje eDiscovery zahteva. Arhiviranje uklanja starije podatke iz bekap procesa, što omogućava organizacijama da smanje prostorne zahteve na fajl i e-mail serverima, čime se povratno unapređuju performanse obnavljanja i bekapovanja i smanjuju troškovi.

Sve su to razlozi da prenesemo sadržaj ”Tehnološkog dosija” International Data Grope (IDG) koji objašnjava kako rešiti brojne izazove bekapovanja podataka i arhiviranja, istina u konkretnom slučaju uz pomoć strategije koja se oslanja na Iron Mountain’s Virtual File Store i na Total Email Management Suite rešenja, ali zbog toga ne manje zanimljiv u nekim generalnim opservacijama.

Tekst u celosti možete pročitati u našem virtuelnom izdanju.

Share.

Leave A Reply