Tehnologija u središtu brige o pacijentima

0

Prema nedavnoj objavi kompanije IBM, bugarska multi-specijalistička bolnica UniHospital, otvorena u junu ove godine u Panađurištu, uvodi inovacije u brigu o pacijentima koje uključuju registar elektronskih zdravstvenih kartona koji su na cloudu, a lekarima i pacijentima su dostupni kroz potpuno integrisanu i digitalizovanu IT infrastukturu.

 Rešenje, prvo ove vrste postavljeno u Bugarskoj, dizajnirao je i zajedno sa drugim vendorima implementirao IBM. Ono povezuje medicinske sisteme bolnice i objedinjuje podatke iz različitih aplikacija i opreme da bi se, preko veb portala, ponudio uvid u stanje pacijenata u realnom vremenu. Svi zapisi o pacijentiman, skenovi magnetne rezonance i druge medicinske aplikacije su smešteni u jednom data centru, što značajno ubrzava ceo ciklus – od prave dijagnoze to pravog tretmana.

Sa više od 45 miliona evra, ovo je najveća investicija u bugarskom zdravstvu u poslednjih 25 godina. Ova ustanova, sa 310 slobodnih mesta, ima 27 klinika i dijagnostičkih centara i preko 700 zaposlenih. UniHospital ustanova je opremljena najnovijom tehnologijom u oblastima hirurgije, laboratorijskih analiza, elektronskih zdravstvenih kartona, uključujući i medicinske multimodularne linearne akceleratore sledeće generacije i jedinstven robotizovani angiografski sistem u okviru hibridnih operacionih sala. Sve medicinske procese podržava jedanaest odvojenih i potpuno funkcionalnih medicinskih sistema…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.