Technics predstavlja inovativno SU-GX70 pojačalo sa podrškom za streaming i nadograđeni SL-1500C gramofon u novoj završnoj obradi za 2023.

0

Renomirani hi-fi brend Technics predstavio je svoje najnovije inovacije na području kućnog zvuka, pokazujući svoju stalnu posvećenost isporuci pionirskih novih proizvoda poštovaocima muzike širom sveta.

Novi SU-GX70 će proširiti portfolio Technics Grand Class pojačalom sa podrškom za streaming visokih specifikacija, kombinujući zvučne gene cenjene kolekcije komponenti sa mnoštvom mogućnosti povezivanja, uključujući HDMI ARC po prvi put.

Pored toga, osveženi SL-1500C-W gramofon sa pogonom Direct Drive ukrašen je novom elegantnom belom završnom obradom. Razvijen na zahtev ljubitelja vinila koji čeznu za dizajnom orijentisanom, svežom estetikom svog gramofona, novi dizajn udahnjuje novi život klasičnoj hi-fi ikoni.

SU-GX70: Središte za moderno kućno audio iskustvo

Novo SU-GX70 pojačalo sa podrškom za streaming otvara novo poglavlje za Technics, budući da je prvi Technics proizvod koji ima HDMI ARC priključak od revitalizacije brenda 2014. godine.

Dizajnirano tako da pruži pouzdano oštar, jasan i blistav zvuk, novo pojačalo oslanja se na sveobuhvatnu stručnost kompanije Panasonic u obradi video signala i sopstvenu, potpuno digitalnu tehnologiju pojačanja Technics-a kako bi se osigurala reprodukcija bez šuma i izobličenja.

Novo dvostruko napajanje znači da SU-GX70 isporučuje visok odnos signal – šum, za ekstremno detaljan zvuk, dok tehnologija Clean Power Clock Generator preuzeta iz komponenata Reference Class kompanije Technics omogućava visokopreciznu digitalnu obradu signala za vrhunsku preciznost zvuka.

Za zaista fleksibilno iskustvo slušanja muzike, SU-GX70 je dizajniran oko platforme Chromecast za Spotify, TIDAL, Deezer, Qobuz i Amazon Music HD integraciju, sa podrškom za MQA audio streaming visoke rezolucije za zadivljujuću tačnost. Wi-Fi, AirPlay 2 i Bluetooth povezivost obezbeđuju besprekornu bežičnu mrežnu komunikaciju, dok podrška za FM, DAB+ i internetski radio znači da možete bez problema da slušate svoje omiljene emisije.

Opcije fizičkog povezivanja uključuju dva linijska ulaza, tri digitalna ulaza, USB-A i USB-B. I – kao što se može očekivati od kompanije koja je na čelu performansi gramofona – visokokvalitetni niskošumni phono EQ koji vam obezbeđuje spajanje gramofona sa pokretnim magnetom za sublimno audiofilsko izvođenje sa svom autentičnom toplotom vinila.

Napravljen da lepo izgleda u svakom domu, SU-GX70 dolazi u elegantnom, minimalističkom dizajnu u srebrnoj i crnoj boji. Dostupan je u ovlašćenim Technics prodavnicama.

SL-1500C-W: Luksuzno izvođenje nagrađivanog gramofona

Drugo predstavljanje koje je danas najavio Technics je nova verzija uspešnog i vrlo cenjenog SL-1500C gramofonskog sistema sa direktnim pogonom. Uz standardnu srebrnu i crnu, ovaj potpuno opremljen sistem gramofona sada će biti dostupan u luksuznoj mat beloj boji.

“Iz našeg iskustva sa izdavanjem modela ograničenih serija, primetili smo veliku potražnju za dodatnim verzijama u boji našeg dizajna, posebno za gramofone. Mnogi klijenti traže elegantne alternative boja koje odražavaju minimalistički jezik dizajna modernih savremenih enterijera”, kaže Frank Balzuweit, viši menadžer odeljenja za proizvode u kompaniji Technics Europe.

Balzuweit dodaje: „Novi čisti beli ton naglašava čistu i jednostavnu estetiku SL-1500C, koristeći samo najbitnije operativne elemente potrebne na gramofonu“.

Uprkos svojoj minimalističkoj konstrukciji, SL-1500C nudi izuzetnu funkcionalnost, upotrebljivost i mnoštvo karakteristika za ljubitelje vinila.

Za jednostavno postavljanje, visokokvalitetni Ortofon 2M Red MM prijemni uložak dolazi unapred montiran na školjku glave, koji se samo treba pričvrstiti na ručicu pomoću jednostavne bajonet brave. U međuvremenu, automatsko podizanje ručice sprečava nepotrebno trošenje olovke i vinila na kraju sviranja ploče, osiguravajući da vaše dragocene LP ploče ostanu u besprekornom stanju.

Za maksimalnu fleksibilnost povezivanja, SL-1500C je opremljen konvencionalnim gramofonskim izlazom s integrisanim fono ekvilajzerom, tako da se može spojiti na druge audio komponente bez potrebe za namenskim posebnim gramofonskim pojačalom.

Osnovni tehnički geni SL-1500C-W predstavljaju izvrsnu reputaciju kompanije Technics kao proizvođača vrhunskih audio gramofona. Motor sa direktnim pogonom bez čeličnog jezgra, u kombinaciji sa sofisticiranom kontrolom motora osigurava vrhunsku stabilnost rotacije za klasični, glatki zvuk vinila.

Dvoslojna ploča sa čvrstim dvoslojnim kućištem na bazi livenja aluminijuma pod pritiskom i  aluminijumska ručica u obliku slova S visoke osetljivosti obezbeđuju visoko prigušivanje vibracija i precizan proces praćenja za vrhunsko uživanje u analognoj muzici.

Nova bela verzija SL-1500C je dostupna je u ovlašćenim Technics prodavnicama.

Ove Technics proizvode možete kupiti u radnjama partnera 4audioGigatron i Player.

Share.

Leave A Reply