Susret  premijera Srbije i predsednika Microsoft International u Davosu

0

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa Predsednikom Microsoft International, Jean-Philippe Courtois, na Svetskom ekonomskom forumu. Glavna tema ovogodišnjeg Foruma je Četvrta industrijska revolucija. Na početku Foruma Microsoft je najavio donaciju cloud tehnologija u vrednosti od milijardu dolara, za preko 70.000 neprofitnih organizacija i univerzitetskih istraživanja širom sveta, tokom naredne tri godine.

Davos, Švajcarska, 22. januar 2016. – Premijer Vučić i gospodin Courtois razgovarali su o planovima za buduću strategiju partnerstva Microsoft-a i Srbije, kao i velikoj ulozi koju IT industrija ima u razvoju i podsticanju ekonomije u današnjem digitalnom svetu.

Nakon sastanka premijer Srbije, Aleksandar Vučić istakao je: „Razmena iskustava i ideja kako uspešno voditi digitalnu transformaciju Srbije važna je da bi se postiglo povećanje efikasnosti rada i smanjenje troškova, a uz realizaciju strateških ciljeva Vlade“.

Gospodin Courtois naglasio je stratešku posvećenost Microsoft-a u podršci koju pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, a koja se odnosi na sve iz IT domena. Ta posvećenost je posebno vidljiva kroz izuzetno bitan rad i istraživanja koji se sprovode još od 2005. godine u Microsoft razvojnom centru Srbije, kao jedinom Microsoft istraživačkom i razvojnom centru u jugoistočnoj Evropi.

“Srpska Vlada prepoznala je priliku za rast i razvijanje srpske ekonomije kroz ulaganja u informacione tehnologije, otvarajući vrata novim tehnološkim kompanijama i podržavanjem novih IT inicijativa, slanjem pozitivnih signala međunarodnim kompanijama da dovedu svoje poslovanje u Srbiju. Ovo se u potpunosti poklapa sa posvećenošću Microsoft-a Srbiji – još pre 10 godina otvorili smo naš Razvojni centar u Beogradu, koji danas zapošljava više od 250 mladih IT eksperata. I danas nastavljamo da budemo jedan od najpouzdanijih i najposvećenijih partnera Srbiji u njenom prosperitetu“, izjavio je Željko Vujinović, Generalni direktor Microsoft-a u Srbiji i Crnoj Gori, povodom sastanka u Davosu.

Neke od konkretnih tema o kojima se govorilo na sastanku je i plan Microsoft Srbija da investira u obrazovanje, kako bi se pružila podrška široj strategiji razvoja IT edukacije u Srbiji. Investicije koje Microsoft predlaže u Srbiji, kako bi pomogao Vladi u njenim inicijativama u obrazovanju, odnose se na pilot projekat – Učionica budućnosti. Koncept je osmišljen kao idealno okruženje za učenje, u više od deset škola širom Srbije, gde bi se obezbedila vrhunska infrastruktura konekcija u učionicama, čvrsto povezana sa produktivnim alatima za e-učenje, poput Office 365, Yammer, i drugih.

Share.

Comments are closed.