Septembarske obuke Trening centra Beograd kompanije Ingram Micro

0

Kako se jek sezone godišnjih odmora polako bliži kraju, pravo je vreme da se prikupljena energija iskoristi za sticanje novih znanja i veština, jer činjenica da je permanentno učenje jedan od osnovnih preduslova lične uspešnosti odavno je postala aksiom.

Uvažavajući ovu činjenicu, kompanija Ingram Micro doo Beograd, kao ovlašćeni Trening centar za držanje obuka proizvođača IBM, Oracle, Veeam, Kaspersky, Veritas i Check Point, nudi širok spektar kurseva namenjenih prodavcima i inženjerima, kao i priliku da se od najboljih stručnjaka u IT industriji i njihovih globalnih partnera preuzmu znanja o najnovijim IT tehnologijama i umešnost njihove primene. Obuka se izvodi po zvaničnom autorizovanom programu, a treninge vode iskusni instruktori sa širokim spektrom znanja iz svih domena.

Iz mnoštva korisnih obuka koje realizuje Trening centar Beograd kompanije Ingram Micro ovom prilikom izdvajamo nekoliko koje će biti organizovane u septembru. Cilj nam je da skretanjem pažnje na ove praktične kurseve zainteresovane podstaknemo da isplaniraju svoje vreme i finansije i iskoriste ih na zaista delotvoran način.

Veeam Certified Engineer (VMCE) v11

The Veeam Certified Engineer (VMCE) je stručna obuka za inženjere fokusirana na stvaranje, implementaciju i optimizaciju Veeam rešenja.

Ova trodnevna obuka na engleskom jeziku, koja će biti upriličena 6 – 8. septembra 2022. od 09:00 – 17:00 časova, odvija se pod vođstvom intruktora, u Veeam autorizovanim trening centrima širom sveta. Program pruža napredno znanje o Veeam softveru i tehnologijama sa kojima je u interakciji. Svaki modul se sastoji od predavanja i praktičnog dela, koji omogućavaju polazniku da uči o tehnologiji i njenoj konfiguraciji, a zatim i da primeni to znanje u laboratoriji kroz situaciju iz realnog života.

Veeam proizvodi najbolja Availability rešenja u industriji, fokusirana na virtuelne sisteme. VMCE Sertifikat je dokaz da inženjer poseduje neophodan nivo stručnosti da pravilno instalira, konfiguriše i upravlja Veeam Availability Paketom V10. Za IT profesionalca koji želi da poveća produktivnost, smanji operativne troškove i ostvari lični napredak u karijeri, kurs VMCE v10 je pravi izbor.

VMCE ispit se sastoji od 50 pitanja iz svake oblasti koje pokriva obuka.  Polaže se elektronski u Pearson VUE centru. Potrebno je minimum 70% tačnih odgovora da bi se položio ispit.

Kurs je namenjen sistem Inženjerima/Administratorima, kao i Pre-Sales Post-Sales / Arhitektama / Konsultantima, ali i svakom specijalisti informacionih tehnologija koji želi da postane priznati stručnjak u IT industriji za Veeam softverska rešenja.

Dakle, da bi se dobio VMCE Sertifikat, potrebno je odslušati VMCE trening koji drži sertifikovani Veeam instructor, koji je preduslov za polaganje ispita, a zatim položiti VMCE ispit sa rezultatom većim od 70% koji se prijavljuje na Pearson Vue portalu, gde se vrši i direktna uplata ispita.

(Više informacija o VMCE Sertifikatima baziranim na trenutnoj verziji VMCE programa možete dobiti na https://www.veeam.com/vmce-training.html.)

Preduslov za pohađanje ovog kursa je posedovanje osnovnog znanja o virtualizaciji, backupovanju i oporavku podataka i sistema, a preporučljivo je pogledati tehnički online kurs Veeam Univerziteta (https://www.veeam.com/university.html).

VMCE Serifikat je odlična investicija za IT profesionalce koji žele da povećaju produktivnost, smanje operativne troškove, ostvare lični napredak i dobiju priznanje od strane poslodavca i klijenata. Po završetku VMCE kursa polaznici će poznavati sve funkcionalnosti Veeam softvera, moći će da efikasnije identifikuju i rešavaju probleme, a biće i prepoznati kao stručnjaci za Veeam softver na tržištu i time se izdvojiti od konkurencije.

Program je kreirao i zajednicu Veeam stručnjaka čiji su članovi pohađali VMCE kurs i položili ispit, što svakako predstavlja jedan od benefita za polaznike, a kao Veeam Sertifikovani inženjer dobićete i telefonsku podršku bez čekanja – direktan pristup podršci za kritične situacije na licu mesta, oznaku eksperta za profesionalne servise i dozvolu za korišćenje VMCE logoa.

Za ovaj kurs valja izdvojiti 1.233 dolara ((plaćanje po srednjem kursu Narodne banke Srbije).

Zainteresovani za ovaj kurs mogu se obratiti timu za podršku Trening centra Beograd putem adrese trening-serbia@ingrammicro.com.

Check Point Cyber Security Administrator (CCSA) R80.40

Check Point Cyber Security Administrator (CCSA) R80 je trodnevni trening namenjen tehničkim licima i obuhvata instalaciju, postavljanje i upravljajnje Check Point softverskim rešenjima. Cilj kursa je postizanje razumevanja osnovnih pojmova i sticanje veština neophodnih za konfiguraciju Check Point Firewalla i Check Point Managementa.

Kurs se održava u periodu 13 – 15.  septembra 2022. kao hibrid on site/on line, a podrazumeva da polaznici poseduju osnovno znanje o TCP/IP i poznaju osnove Windowsa i UNIX-a, mrežnih servisa i korišćenje interneta.

Program kursa pokriva:

 • razumevanje koncepta Firewalla i razumevanje mehanizama koji se koriste za kontrolu protoka saobraćaja
 • opisivanje najvažnijih elemenata Check Point Unified Security Management Arhitekture
 • prepoznavanje odlika, funkcija i alata SmartConsole
 • razumevanje primene Check Point rešenja
 • opisivanje osnovnih funkcija Gaia-e
 • opisivanje osnovnih elemenata Security Polise
 • razumevanje inspekcije saobraćaja Unified Security Polise
 • ulogu Administratora u kreiranju Management Polisa
 • backup tehnike
 • koncepte Layer Polisa
 • prepoznavanje i razumevanje Check Point bezbedonosnih rešenja i proizvoda, i kako rade da bi zaštitili mrežu
 • licenciranja Check Point rešenja

– korišćenje alata dizajniranih za nadgledanje podataka, pronalaženje pretnji i poboljšanje performansi

– korišćenje alata dizajniranih za brz odgovor i efikasne promene na Firewallu, tunelima, udaljenim korisnicima, protoku saobraćaja i drugim aktivnostima

– razumevanje Site-to-Site i Remote Access VPN-a

– analize i tumačenje VPN saobraćaja

– definisanje Korisnika i Grupe Korisnika

– upravljanje pristupom svih Korisnika

– osnove ClusterXL tehnologije i prednosti korišćenja

– periodičnu Administraciju

Na kursu se obrađuje spektar zanimljivih tema (Uvod u Check Point tehnologiju, Kreiranje polisa (ACL), Policy layers, Check Point bezbednosna rešenja i licenciranje, Monitoring saobraćaja, VPN, Upravljanje pristupom korisnika, Rad sa ClusterXL-om, Praktična implementacija), a obuku upotpunjuju sadržajne laboratorijske vežbe.

Cena kursa je 1.400 dolara (plaćanje po srednjem kursu Narodne banke Srbije).

Zainteresovani za ovaj kurs više informacija mogu dobiti putem kontakata trening-serbia@ingrammicro.com i Checkpoint-Serbia@ingrammicro.com.

Check Point Troubleshooting Expert (CCTE)

Ovaj dvodnevni kurs, za koji treba rezervisati datum 20 – 22. septembar, namenjen je stručnjacima za bezbednost i Check Point prodavcima koji žele da steknu neophodna znanja potrebna za usavršavanje naprednijih veština rešavanja problema tokom upravljaja njihovim bezbednosnim okruženjima.  

Napredne veštine rešavanja problema, kojima će polaznici kursa ovladati, omogućiće im da uspešno istraže i reše složenije probleme koji se mogu pojaviti tokom upravljanja njihovim Check Point Security okruženjem.

Preduslovi za pohađanje kursa su iskustvo u radu sa UNIX i/ili Windows operativnim sistemima, radno poznavanje Networking TCP/IP, CCSE obuka/sertifikacija i napredno poznavanje Check Point Security proizvoda.

Program kursa obuhvata napredno rešavanje problema, menadžment baza podataka i procesa, napredno otklanjanje grešaka u kernelu, rešavanje problema u korisničkom modu, naprednu kontrolu pristupa, razumevanje prevencije pretnji, napredno rešavanje problema sa VPN-om, podešavanje ubrzanja i performansi.

Predavanja upotpunjuju brojne laboratorijske vežbe koje uključuju:  

 • monitoring mrežnog saobraćaja
 • otklanjanje grešaka u procesima upravljanja
 • istraživanje Postgres i Solr baza podataka
 • rešavanje problema sinhronizacije upravljanja
 • analizu problema sa saobraćajem uz pomoć debagovanja kernela
 • otklanjanje grešaka u procesima korisničkog moda
 • rešavanje problema u kontroli aplikacija i filtriranju URL-ova
 • rešavanje problema sa IPS-om
 • procenu proizvoda za prevenciju pretnji
 • debagovanje Site-to-Site VPN-a
 • rešavanje problema sa Remote Access VPN-om
 • testiranje Mobile Access VPN-a
 • evaluaciju SecureXL-a
 • modifikovanje CoreXL-a
 • procenu performansi vezanih za hardver
 • podešavanje i optimizaciju softvera
 •  

Cena kursa koji se održava na srpskom, odnosno engleskom jeziku, je 1.200 dolara (računato po srednjem kursu Narodne banke Srbije), a realizuje se kao hibrid on site/on line.

Kontakt i dodatne informacije

Zainteresovani za navedene obuke, kao i druge treninge koje realizuje Ingram Micro Trening centar, mogu da dobiju više informacija o njima od Ingram Micro tima kontaktirajući ga putem mejla trening-serbia@ingrammicro.com.

Share.

Leave A Reply