Schneider Electric predstavlja APC Smart-UPS Ultra, najkompaktniji monofazni UPS uređaj od 3kW i 5kW na tržištu

0

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je u Evropi nedavno APC Smart-UPS Ultra, prvi 1U monofazni uređaj za besprekidno napajanje (UPS) od 3kW i 5kW. Projektovan da obezbedi više snage, fleksibilnosti i inteligentnog praćenja uz minimalni potrebni prostor, APC Smart-UPS Ultra omogućava IT profesionalcima da kreiraju rešenja kompleksne  IT infrastrukture u distribuiranim i edge računarskim okruženjima.

Globalno tržište edge računarstva beleži ogroman rast od 12,5% godišnje i IDC procenjuje da će 2024. godine dostići vrednost od 250,6 milijardi dolara. Digitalne tehnologije i pametne aplikacije stvaraju potrebu za računarskim, mrežnim i skladišnim resursima koji su lokalizovani i u neposrednoj blizini, kako bi omogućili ključne poslovne procese koji se oslanjaju na mrežnu povezanost sa klaudom. Međutim, konfigurisanje, izgradnja i održavanje prateće IT infrastrukture za različite, geografski udaljene lokacije predstavljaju specifične izazove. 

Schneider Electric uvodi na tržište APC Smart-UPS Ultra, svoj najmanji i najnapredniji monofazni UPS koji pruža fleksibilnost postavljanja bilo gde i uštedu ukupnih troškova vlasništva bez kompromisa kad je reč o potrebama kompanija u oblasti zaštite napajanja električnom energijom.

„Da bi ispunili digitalne zahteve lokalni, regionalni i klaud data centri moraju da budu osmišljeni tako da budu održivi, izdržljivi, efikasni i prilagodljivi. Schneider Electric nastavlja da uvodi inovacije i odgovara na potrebe korisnika uvođenjem uređaja APC Smart-UPS Ultra“, izjavio je Tarundžit Sarao, viši potpredsednik za transakcionu i edge liniju poslovanja u kompaniji Schneider Electric. „Kao prvi uređaj ove vrste, APC Smart-UPS Ultra redefiniše monofazni UPS uređaj koji je sada lakši i moćniji, uz tehnologiju poluprovodnika najnovije generacije. Pored toga, ovaj uređaj koristi litijum-jonsku tehnologiju za napajanje distribuiranih IT i edge računarskih sredina kako bi naš digitalni život nesmetano funkcionisao.“

APC Smart-UPS uređaj obezbeđuje više snage na manjem prostoru

S obzirom da se u distribuiranim i edge sredinama često javlja veliki problem fizičkog prostora, naglasak je na maksimalnom iskorišćenju prostora i efikasnosti u cilju optimizacije IT sistema i poboljšanja krajnjih rezultata.

Kompaktan dizajn APC Smart-UPS Ultra obezbeđuje više snage, a zauzima manje IT prostora, i tako obezbeđuje fleksibilno postavljanje i performanse koji su korisniku potrebni i danas i ubuduće. Ovaj UPS uređaj je čak 50 odsto manji i lakši od sličnih UPS rešenja koja se danas nude na tržištu. APC Smart-UPS Ultra nudi fleksibilne mogućnosti postavljanja u rek ili na zid/plafon, kako bi oslobodio više prostora za IT opremu.

Litijum-jonska baterija nudi manje ukupne troškove vlasništva u periodu od 10 godina i time smanjuje broj poseta lokaciji

Uspešno upravljanje električnom energijom je ključno za svako IT okruženje, ali redovno i efikasno održavanje opreme za zaštitu napajanja kao što su UPS uređaji, naročito na više distribuiranih lokacija, može da zahteva velika ulaganja u tekuće operativne troškove.

Litijum-jonska baterija APC Smart-UPS Ultra traje čak tri puta duže od baterije standardnog UPS uređaja sa olovnom baterijom sa regulisanjem ventilom (VRLA) i nema potrebe da se menja u normalnim uslovima rada, što pomaže da se eliminišu skupa zamena baterije, naknade tokom radnog veka ovog UPS. APC Smart-UPS Ultra ima manje ukupne troškove vlasništva u periodu od 10 godina i ima garanciju na 5 godina.

EcoStruxure Ready APC Smart-UPS Ultra omogućava bolju vidljivost u svakom trenutku i na svakom mestu

Mali broj zaposlenih ili manjak radne snage na samoj lokaciji znatno otežava upravljanje, održavanje i servisiranja kao što su provera opreme, zamena baterija ili uklanjanje neispravne opreme, naročito ako su u pitanju široko distribuirane i geografski udaljene lokacije. APC Smart-UPS Ultra je EcoStruxure™ Ready, što omogućava praćenje preko klauda, preporuke na osnovu podataka radi optimizacije performansi i vidljivost više UPS uređaja bez obzira gde se nalazite. Povezivanje se vrši preko Ethernet porta ili ugrađenog mrežnog porta, a EcoStruxure Ready APC Smart-UPS internet portal šalje automatizovana, prilagodljiva upozorenja u vezi sa statusom UPS uređaja za jednostavnije preventivno održavanje u cilju smanjenja zastoja u radu i vremena potrebnog za popravku.

APC Smart-UPS Ultra uređaj je dostupan u Evropi. Za više informacija o APC Smart-UPS Ultra uređaju posetite https://www.apc.com/rs/en/.

Share.

Leave A Reply